İnegöl’de bir iş adamı Suriye’nin İdlip kentine gönderilmesi için Türk Kızılay’ına 1 tır un bağışladı. Tır dualarla Suriye’ye doğru yola çıktı.

Esed rejimi ve destekçilerinin bombardımanı altındaki Suriye’nin İdlip kentine Türkiye'den gıda ve yaşam malzemesi yardımları devam ediyor. Yardım çağrıları nedeniyle İnegöl’de ki bir işadamı Türk Kızılay İnegöl Şubesi aracılığı ile İdlip’e  1 tır un bağışladı.510 çuval undan oluşan yardım tırı dualar eşliğinde Suriye’ye doğru yola çıktı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Kızılay’ı İnegöl Şube Başkanı Varol Yılmaz, “ Bugün Kızılay’ımızın bağışçılarından Muzaffer Yılmaz’ın önderliğinde, onların dostları ile yollamış olduğumuz 510 çuvallık tırımızı İdlip’e gönderiyoruz. Bildiğiniz üzere devletimiz o bölgede bir operasyon başlattı. İdlip’te ki bombalamadan kaçan Suriyeli vatandaşları, öncelikli olarak güvenli bölgede oluşturulacak yerleşim alanlarda ikametimizi sağlamak. Bu çerçevede bizde elimizden geldiğince onlara destek vermek istiyoruz. Bağışçılarımızdan Allah razı olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim