İnegöl İHH, İslam coğrafyasında yaşanan acılara dikkat çekmek için yeni bir organizasyona daha imza atmaya hazırlanıyor.

14 Ağustos Dünya Rabia Günü için, İnegöl Belediyesi ile ortak bir organizasyon hazırladıklarını belirten İnegöl İHH Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Balantekin, “İslam coğrafyasında acılar gün geçtikçe artıyor. Son zamanlarda Filistin'de, Gazze'de, Irak'ta, Libya'da, Suriye'de, Mısır'da, Doğu Türkistan’da önemli gelişmeler yaşandı. İnsanımız zaten buralara duyarlı. Ancak daha fazla dikkati çekmek için bir etkinlik düzenleyeceğiz. İslam coğrafyasındaki bütün zulümlere dikkatleri çekeceğiz” dedi.

RABİA BİR SEMBOLDÜR

Rabia’nın dünyada Müslümanların sahaya çıkış sembolü olduğunu ifade eden Serhat Balantekin, “Mazlumların ve Müslümanların bu sembole sahip çıkması gerekiyor. Bu sembole ne kadar sahip çıkarsak, ne kadar birlikte durursak, sesimiz ne kadar gür çıkarsa, mazlumlar da kendilerini o kadar güçlü hisseder ve o kadar mücadelenin içinde yer alır. Sivil toplum kuruluşları olarak en büyük görevimiz kamuoyu oluşturmak. İslam dünyasında halklar yavaş yavaş bir araya geliyor. Bunların ellerinde bir sembolle amaca doğru yürümeleri gerekiyor. Bu bağlamda ‘Dünya Rabia Günü’ olarak ilan edilen 14 Ağustos'ta, farkındalık yaratmak amacıyla, İnegöl’de önemli bir etkinliğe imza atacağız” diye konuştu.

TÜM İLÇE HALKI DAVETLİ

Balantekin, “Düzenleyeceğimiz Dünya Rabia Günü etkinliğimiz, 14 Ağustos 2014 Perşembe günü saat 21.30’da Hikmet Şahin Kültürparkı Açık Hava Gösteri Merkezinde (Amfi Tiyatro) gerçekleştirilecek. Programımız Kur’an ziyafeti ile başlayacak. Gecede Mısırlı konuk konuşmacı, yaşananları paylaşacak ve aynı zamanda programımızda Ömer Karaoğlu da ilçe halkımızla buluşacak. Tüm ilçe halkımızı programımıza davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim