YENİ UYGULAMADAN MEMNUNUZ

Piyasalarla ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Serhat Erezsert, “2018 yılının 2´nci ayını geride bırakıyoruz. Devletimizin araç satış işlemleriyle alakalı yaptığı çok güzel bir düzenleme yaptı. Önceden noterden satış alıp, sigorta kestirilip emniyete giderek ruhsat alıyordu. Şuanda bu uygulama kalktı. Şimdi doğruca notere gidip, sigortamız ve fren muayenemiz olduğu takdirde satışlarımızı yapıyor ve ruhsatımızı alarak çıkıyoruz. Bu hem bizim hem de vatandaşların açısından çok güzel bir kolaylık oldu. Artık plaka değişimleri dahi noterde, tek elden yaptırılabilecek” dedi.

BAHARDA İŞLER ARTACAK

İkinci el piyasasında kıpırdanmaların başladığını belirten Erezsert, “Ocak ayı başında piyasalarda bir durgunluk vardı ama Şubat ayı itibariyle bu durgunluk sona erdi. Ufak ufak hareketlenmeler başladı. Şuandan itibaren piyasalar güzelleşti. Havalar ısınmaya başladıkça piyasaların hareketleneceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

VATANDAŞ İKİNCİ ELİ TERCİH EDİYOR

Şuanda ikinci el araçların sıfır araçlara göre daha revaçta olduğunu ifade eden Başkan Erezsert, “İnsanlar zararı az olduğundan dolayı ikinci eli tercih ediyorlar. Milletimizin kredi çekme ihtimali de yok denecek seviyeye geldi. Herkes kırmızı kalemi yemiş durumda. Artık insanlar daha uygun, bütçelerini aşmayacak araçlara bakıyorlar” dedi.

YÖN LEVHASI İSTİYORUZ

2018 yılından umutlu olduklarını belirten Serhat Erezsert, “Ocak ayındaki durgunluğun ardından gelen hareketlilik bize umut verdi. Ülkemiz ne kadar iyi olursa, biz de o kadar iyi oluruz. Afrin operasyonu işlerimizi etkilemedi. Esnaflar en kötü zamanda en azından ayda 2-3 araç alıp satabiliyorlar. Bu da kötü sayılmaz. OTOKOOP olarak belediyemize de teşekkür ederiz. Burada çevre düzenlemesi ve asfaltlama gerçekleştirdiler. Bunun yanı sıra Oto Galericiler esnafları olarak idarecilerimizden yön levhaları istiyoruz. Vatandaşların Galericiler Sitesini daha kolay bulabilmeleri için yön levhaları talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim