AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, çocukluk döneminde İnegöl’de komşu olduğu ailenin köyüne giderek sürpriz bir ziyaret yaptı. Fındık toplayan Vekil Gürel, bazı kırsal mahallelerde yaşanan imar sorunları hakkında önemli bilgiler verdi.

Çocukluk dönemini geçirdiği Mahmudiye Mahallesi Karanfil Sokak’ta anne ve babasıyla iyi bağları olan Bayraktar ailesine Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel sürpriz yaptı.

Tüfekçikonak Mahallesi’nde(Köy) Bayraktar ailesinin fındık hasadı yaptığını öğrenen Vekil Gürel, eşi Yakup Gürel’le birlikte bahçeye giderek gününü aile fertleriyle geçirdi.

Bir süre önce yakalandığı hastalığı yenemeyerek hayatını kaybeden babası Abdurrahman Yılmaz’ın yıllarca yakın arkadaşlığını yaptığı Recep Bayraktar ile annesine arkadaşlık yapan Ayşe Bayraktar ile sohbet eden Vekil Gürel daha sonra ise yaklaşık 4 saat kaldığı bahçede fındık hasadına yardım etti.

FINDIK ÜRETİCİSİ MUTLU

Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel bu yıl fındık üreticilerinin açıklanan rakamlardan mutlu olduğunu söyledi. Karadeniz bölgesi, Sakarya gibi illerde fındık üretiminin yoğunlukta olmasına karşın İnegöl’de de belirli bölgelerde fındık yetiştiriciliği yapıldığını belirten Milletvekili Gürel, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan zor şartlar altında üretim yapan fındık üreticilerine büyük jest yaptı. Fındık alım fiyatları 22.5-25 TL olarak belirlendi. Açıklanan rakamlar üreticilerimizi çok memnun etti. Köylülerimizi motive ettiğini gördük. Çiftçilerimizin mutlu olduğunu görmek bizleri de mutlu ediyor. Umarım güzel bir yıl geçirirler” dedi.

İMAR SORUNLARI GÜNDEMİMDE

Fırsat buldukça kırsal mahalleleri ziyaret etmeye özen gösterdiğini anlatan Milletvekili Gürel, “Tüfekçikonak Mahallemiz nüfusuna kayıtlı bazı ailelerimizle özel bir bağımız var. Bu sebeple zaman zaman bir araya gelerek bu bağı güçlendirmek istiyoruz. Ayrıca yaptığımız ziyaretlerde bölge halkının beklentileri ve taleplerini dinleme fırsatı buluyoruz. Özellikle İnegöl bölgesinde 30 mahallemizde 1960’lı yıllardan bu yana özellikle heyelanlar nedeniyle yaşanılan imar sorunları göze çarpıyor. Gerek şahsım, gerekse belediyemiz konuyla ilgili bazı çalışmalar yapıyor. Buradaki vatandaşlarımızı koruyacak bazı girişimlerimiz var. İlgili bakanlıklar ve kurumlarımıza bölge insanlarımızın yaşadığı sorunları anlattım. Muhtarlarımız ve kırsal mahallelerimizin önder kişileriyle irtibat halindeyiz.  Amacımız kırsal mahallelerimizde yaşanan imar sıkıntılarını çözmek. Bu konuda üzerime düşen ne varsa yapmaya çalışıyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim