1 MİLYAR DOLARLIK HEDEF

Mobilya Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Güleç, “Bu yıl İMOB’un 15.’ncisini düzenliyoruz. Türkiye’nin tek uluslararası mobilya fuarında, iç fuar desteklerinden yararlanacağız. Metrekare bazında da Türkiye’nin en büyük fuarı. Büyük beklentilerimiz var. 2019’da 3,7 milyar dolar ihracat hedefinin 1 milyar dolarlık altyapısını bu fuarda gerçekleştireceğiz” dedi.

200 İNEGÖLLÜ

Fuara 600 firmanın bin markayla katılacağını aktaran Güleç, “600 firmanın arasında İnegöl’den 200 firma olacak. Türkiye, mobilya tasarımında inovasyonda kendinden söz ettiriyor. Hedefimizi aştıysak, İMOB’un büyük katkısı oldu. Olmaya devam edecek. 150 bin ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz. Ticaret Bakanlığımızın, MOSFED ve diğer derneklerin organizasyonları olacak. Dünya basının da ilgi alanına girmeye başladık. Türk mobilyanın dışarıya açılan vitrini olan fuarımızı, İstanbul’da 50 konsolos ve ticaret müşaviri ziyaret edecek. Çok yönlü Türk mobilya sektörünün tüm yeniliklerinin takip edileceği büyük bir organizasyon olacak” diye konuştu.

HEDEFLER YAKALANACAK

2023 hedeflerini yakalanması için bu senenin öneminden bahseden Güleç, “Bu sene güzel geçerse, hedefler sırasıyla yakalanacaktır. Önemli bir yıl. İnşallah katılımcılarımız bereketli bir fuar geçirir” dedi.

Editör: TE Bilişim