Uludağ Üniversitesi

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu (İMY)’nin 40 öğrenci kapasiteli Çocuk Gelişimi Bölümü kontenjanının artırılması noktasında destek veren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, okulun Mobilya ve Dekorasyon Bölümünün öğrenci kapasitesinin artırılması ile ilgili de çalışma başlattığını bildirdi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü TBMM Milli Eğitim Komisyonunda, eğitimin 12 yıla çıkarılması konusunda görüşmelerin yapıldığını hatırlatan Milletvekili Hüseyin Şahin, "Konu alt komisyona havale edildi. Burada eğitimin, çocuklarımıza verilecek okul öncesi konusunda tartışma da var. Ama biz bu hafta içerisinde, İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürümüzle yaptığımız görüşmede, Yüksekokuldaki Çocuk Gelişimi Bölümünün  40 kişilik öğrenci kapasitesinin yükseltilmesi için bir  çalışma yaptık. Talebimiz, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne yazıldı” dedi.

İnegöl Meslek Yüksekokulunun Mobilya ve Dekorasyon Bölümünde de öğrenci sayısının artırılması konusunda bir çalışma başlattıklarına vurgu yapan Milletvekili Şahin, “Çünkü, okulumuzun bu bölümünden mezun olan öğrencilerimiz hemen iş bulabiliyor. Arz ve talep gören sektörler. Bu manada da İnegöl gençliğinin önünün açılması için uğraşıyoruz. Hem spor yapacaklar, hem de meslek sahibi olacaklar. İnanın bu buradaki birlikteliğin bir yansımasıdır. Ortak paydamız İnegöl olunca, hepimiz doğru olan işleri istiyoruz. İnegöl’le alakalı çalışmalar yaparken bizlere görüş ve önerilerini ileten muhalefet partilerine de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim