İnegöl Meslek Yüksekokulu (İMYO) Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan, okulun yerleştirme sonuçları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

İMYO Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan, “Kurulduğu günden bugüne Bursa ve İnegöl sanayisinin ihtiyacı olan yetişmiş insan gücünü sağlayan, hedefe yönelik programlarıyla İnegöl ve çevresinin ekonomisine önemli katlılar sağlayan Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu, 2020-2021 akademik yılında yeni öğrencilerini karşılamak için gün sayıyor. Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarına göre yüzde 100’lük bir tercih oranı, yerleştirme sonuçlarına göre ise yüzde 97’lik bir kayıt oranı ile üstün başarı elde etmiştir. Bu sene yeni açılan programımız İlk ve Acil Yardım programı kontenjanının tamamını doldurarak, yeni döneme tam kapasite ile başlayacaktır. İlk ve Acil Yardım programımızın devam eden fiziki alt yapı çalışmaları İnegöl Belediyesi tarafından sağlanırken, laboratuvarlarda kullanılacak malzemeler ise İnegöl Devlet Hastanesi ve ilçemizin Özel Hastaneleri tarafından karşılanmaktadır. Önümüzdeki dönemde ilk öğrencilerini karşılayacak olan İlk ve Acil Yardım programımız, belediyemizin ve hastanelerimizin destekleriyle eksiksiz bir biçimde öğrencileriyle buluşacaktır” dedi.

Yıldırımhan açıklamasını şöyle sürdürdü;

“2020 – 2021 YKS sonuçlarına göre Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokuluna yerleşen öğrenci oranlarına detaylıca değinilecek olursa; Teknik programlarımızdaki doluluk oranımız geçen sene yüzde 84 iken, yüzde 96’ya yükselmiştir. Teknik programlarımızdan Elektrik, İnşaat Teknolojisi ve Makine yüzde 100 doluluk oranını aşarken geçtiğimiz sene tekrar öğrenci almaya başlayan, bu sene kontenjanı arttırılan Mobilya ve Dekorasyon ile Tekstil programlarımızda doluluk oranı geçen seneye nazaran yüzde 16’lık bir artış ile büyük başarıya imza atmıştır. Sosyal programlarımızda ise doluluk oranımız geçen seneye oranla yüzde 13 yükselerek yüzde 95’e ulaşmıştır. Sosyal programlarımızdan en çok tercih edilen programımız Vergi ve Muhasebe Uygulamaları programı olurken, sırasıyla Dış Ticaret, Pazarlama, İşletme Yönetimi programlarımız da doluluk oranlarını arttırmıştır. Günümüzde en çok tercih edilen alanlardan olan sağlık bilimleri alanı yüksekokulumuzda iki program ile öğrencilerini yetiştirmektedir. Yüksekokulumuzun sağlık alanındaki iki programı İlk ve Acil Yardım ile Çocuk Gelişimi programları yüzde 99 ve yüzde 100’lük doluluk oranlarıyla okulumuzda kontenjanlarını en çok dolduran programlardan olmuştur.”

Editör: TE Bilişim