Uludağ Üniversitesi


Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu (İMYO) Tekstil Programında konfeksiyon dersleri alan öğrencilerin hazırlayıp sundukları giysilerden oluşan, “Moda Tasarımı Yarışması”nın 4.’sü dün okulun bahçesinde gerçekleştirildi.

KARDEŞLİK ÖRNEĞİ

Dün saat 14.00'de okulun bahçesinde oluşturulan podyumda, yarışmaya katılan 31 öğrenci arasında, 'Tek Yürek Bursa' rumuzlu giysiyi taşıyan Eyüp Yücesoy ve 'Tek Yürek Diyarbakır' rumuzlu giysiyi taşıyan Orhan Geçit, podyuma beraber çıkıp, el ele Türk Bayrağımızı açarak Bursaspor ile Diyarbakırspor arasındaki düşmanlığın ortadan kalkması, her iki takımında birbiri ile kardeş olduğu yönünde mesaj verdiler.

Tekstil Konfeksiyon Programı öğretim görevlisi Mürüvvet Mangut öncülüğünde Meslek Yüksekokulu Tekstil Konfeksiyon Programı öğrencilerinin hazırladığı 31 tasarım, öğrencilerin mankenliğinde yarışmaya katıldı.

Kaymakam Durmuş Gençer, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yahya Işık, Öğretim Görevlileri ve öğrenciler, tasarımları başarıyla sunan Tekstil Konfeksiyon Programı öğrencilerini beğeni ile izleyip, yoğun şekilde alkışladılar.

Ülkemizi uluslararası platformda başarıyla temsil eden moda tasarımcılar ile sektördeki çalışmaları ile tanınan tasarımcılardan Moda Tasarımcısı, Nej markası yaratıcısı Firma Tasarım ve Üretim Danışmanı Nejla Güvenç, Takı Tasarımcısı Deniz Kaprol, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Binnaz Kaplangiray, Moda Tasarımcısı Melek Akman Kazancıoğlu ve Takı Tasarımcısı Orkide Alakoç’tan oluşan jürinin, Özgünlük, Sunum, Teknik Detay, Ürünün Rumuzu ile Uyumunu baz alarak yaptıkları değerlendirme sonucunda, Öğrenci Engin Çağlar'ın 'Savaş ve Barış' rumuzlu tasarımı birinci, Yeliz Tanrıöver'in 'Şahmeran' rumuzlu tasarımı ikinci, Ahmet Çetinkaya'nın 'Para' rumuzlu tasarımı üçüncü, Betül Çınar'ın 'Ayna Perisi' rumuzlu tasarımı dördüncü, Şükrüye Beriş'in 'Gece ve yıldızlar' rumuzlu tasarımı ise beşinci seçildi. Protokol özel ödülüne ise Betül Doğan'ın 'Otantik Harem' rumuzlu tasarımı layık görüldü.

Derece alan öğrencilere teşekkür plaketleri takdim edilirken, ilk üçe giren tasarımların sahipleri küçük altın ile ödüllendirildi.

İnegöl Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Yahya Işık, öğrencilerin, bu yarışma sayesinde tasarım yaparak, bir giysiyi tüm aksesuarlarıyla üretebilmeyi öğrendiklerini, kendilerini ifade edebildiklerini ve meslekleri için önemli bir uygulama imkanı bulduklarını, mesleki eğitimlerine önemli katkıları olan bu yarışmada, sektörlerden katılımcılarla, öğrencilerin bir araya gelmesi ve böylece staj ve iş imkanı konusunda fırsatların oluşmasının sağlanmakta olduğunu belirterek, "İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil-Konfeksiyon programının düzenlediği 4. Moda Tasarım yarışmasına destek veren ve katkı sağlayan değerli Jüri üyelerine, Yarışmanın organizasyonunu yapan Yüksekokulumuz Tekstil Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Mürüvvet Mangut’a, büyük emek ve çaba göstererek yarışmaya katılan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim