Kafkasspor Kulübü tarafından, bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘İnegöl Akıl Oyunları Satranç Turnuvası’ son buldu. 2 gün süren ve 50 okuldan 350 öğrencinin katıldığı turnuvada, derece alan 6 öğrenciye para ve tişört hediye edildi. Küçükler ve Yıldızlar olmak üzere iki kategoride yapılan yarışmada, öğrenciler stratejilerini konuşturdu.

Geçtiğimiz Pazar günü saat 13.30’da İnegöl MODEF Fuar alanında gerçekleştirilen törene, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başsavcı Mehmet Özel, Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Kafkasspor Kulübü Başkanı Metin Ungan, yönetim kurulu üyeleri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan  Kafkasspor Başkanı Metin Ungan, Satranç turnuvasının Kafkasspor’un büyük projelerinden bir tanesi olduğunu, Kafkasspor olarak gelecek yıllarda daha da önemli projelere imza atacaklarının belirterek, “2014-2015 yılında bu projelerimizin hepsini İnegöl halkına sunacağız. Çocuklarımızın gelecekleri ile alakalı güzel düşüncelerimiz var” dedi.

İNEGÖL’ÜN HER ŞEYİ ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Kafkasspor’un önemli işler yaptığını belirterek, “Ben turnuvaya katılan çocuklarımızı tebrik ediyorum. Satranç ile alakalı İnegöl’de güzel şeyler olacak. Kısa bir süre önce biz satranç hocalarının eğitimi ile alakalı bir organizasyon yapmıştık. Orada satranç federasyonundan gelen yetkililer açıklamışlardı, Bursa’da lisanslı ilgilenen sadece İnegöl’de vardı. İnegöl büyük ve güzel bir yer ama çocukları en temel eğitim ve spor faaliyetleri ile yetiştirip bilgilendirirsek, İnegöl’ün her şeyi çok daha güzel olacak” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE ŞATRANÇ TURNUVASI İNEGÖL’DE

Bu yıl Eylül ayında, Türkiye Satranç Şampiyonasına İnegöl’ün ev sahipliği yapacağını duyuran Başkan Alinur Aktaş, şampiyonanın Oylat’ta gerçekleştirileceğini ifade etti.

DERECE ALDILAR

Küçükler kategorisi birincisi İsaören İlkokul öğrencisi Barış Yakut, ikincisi Hamzabey İlkokulu öğrencisi Salih Şahin ve üçüncüsü ise Özel Safvet Koleji öğrencisi Erkan Özel oldu. Yıldızlar kategorisi birincisi Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Yusuf Kerem Görer, ikincisi Atatürk Ortaokulu öğrencisi Ömer Faruk Gözet ve üçüncü Selçuk Yahşi Ortaokulu öğrencisi Muhittin Göl oldu.

ÖĞRENCİLERE KAFKAS SPOR TİŞÖRTÜ

Birincilere 200’er TL, ikincilere 150’şer TL, üçüncülere de 100’er TL ödül verilirken, ayrıca birer madalya ve turnuvaya katılan tüm öğrencilere Kafkasspor tişörtü hediye edildi.

Editör: TE Bilişim