İnegöl´de trafik ve insan yoğunluğunun, hareketliliğin daha fazla olduğu caddelerdeki yüksek aydınlatma direklerine, alt geçit ve köprülü kavşaklara toplamda 557 adet modüler saksı yerleştirilerek, kentin estetik bir görünüme sahip olması amaçlanıyor.

Doğal çevrenin korunması ve caddelerin güzel görünmesi noktasında çalışmalar gerçekleştiren İnegöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çalışma kapsamında Atatürk Bulvarı, Adnan Menderes Bulvarı, Mimar Sinan Caddesi, Ertuğrul Gazi Caddesi, Özdilek Köprülü Kavşağı´ndaki orta refüjde bulunan aydınlatma direklerine dairesel formlu modüler saksılar yerleştirdi. Ayrıca Yenice Köprülü Kavşağı, Özdilek Köprülü Kavşağı, Süleymaniye Alt Geçidi ve Hikmet Şahin Köprülü Kavşağı´nda bulunan köprü tırabzanlarında ise dikdörtgen formlu modüler saksı uygulaması yapılarak caddelere güzel bir görünüm kazandırıldı.

Görsel bir güzellik kazandırma amacıyla yürütülen çalışmalar, aydınlatma direkleri ve köprü tırabzanlarındaki görünümün de estetik ve renkli olmasını sağladı. Diğer uygulamalardan biri olan Dikey Bahçe çalışmasına ise Mayıs ayı içinde Süleymaniye Alt Geçidi yan perde duvar kısmında başlanacak.

Editör: TE Bilişim