Dün saat 15.00’de gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Salim Kaplan, 3 Mart’ta olağan kongrelerini yaptıklarını belirterek, “Bunun akabinde seçimlerin olması nedeniyle protokol ziyaretlerimizi gerçekleştiremedik. Geç kalan bu ziyaretlerimize bugün başladık. İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği, şuanda 562 üyesi olan bir dernek. 1974 yılında kurulan derneğimiz, Makedonya ve Kosova göçmenlerinin oluşturduğu bir dernek. Aşağı yukarı 15-20 yıldır İnegöl’de belediyenin yaptığı tüm etkinliklerde yer alıyoruz. Ayrıca yurt dışı etkinliklerine de folklor ekibimizle birlikte, davet üzerine katılıyoruz. Bu yıl 40’ıncı yılımızı kutluyoruz. İnegöl’ün Kültür Sanat Festivali ile birlikte biz de 40’ıncı yıl şöleni düzenleyeceğiz. Yurt dışından misafir derneklerimiz gelecek. Bu dernekler İnegöl Belediyesi’nin Kültür Sanat Festivaline de katılacaklar. Biz 4 yıldır Cerrah Parkında Rumeli Petla Şölenini de gerçekleştiriyoruz. Aşağı yukarı 5-6 bin kişi toplanıyor. Bu yıl 5’incisini yapmaya hazırlanıyoruz” dedi.

Kaymakam Ali Akça ise, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İnegöl’ün mevcut yapısına baktığımızda, İnegöl çok renkli bir ilçe. Sabah da eski Kaymakamımız, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş bizimle birlikteydi. Sayın Valimiz İnegöl’e gelince onun o yüzündeki memnuniyetin ifadesini fark ettim. İnegöl’ün o renkli yapısı Vali beyde derin izler bırakmış. Ben burada İnegöl adına da gurur duydum. İnegöl’ün bu renkli yapısında sizlerin katkısı çok. Özellikle STK’ların bu katkısı çok fazla. İlçemizdeki STK’ların çok olması da, İnegöl’ün demografik yapısından kaynaklanıyor. Bu demografik yapı, İnegöl’ü renkli yapmış. Her gelen, burada kendi kültürünü yaşatmak için dernek kurmuş. Geçtiğimiz hafta aldığım son rakamlara göre İnegöl’de 278 tane dernek var. Bu 278 sayısı bir çok ilin dernek sayısından da fazla. Nüfus ve ekonomik olarak canlı olan İnegöl, sivil toplum kuruluşları konusunda da çok zengin” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Salim Kaplan, ziyaretin anısına Kaymakam Ali Akça’ya çiçek takdim etti.

İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Salim Kaplan ve Yönetim Kurulu Üyeleri daha sonra İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan’ı makamında ziyaret etti.

 

Editör: TE Bilişim