Saatlik kiralık belası İnegöl’e de sıçradı
Büyük şehirlerin yıllardır baş belası olan saatlik ve günü birlik kiralanan dairelerin İnegöl’de de sayılarının gitgide artması vatandaşları endişelendiriyor. Kiralayanların belli olmadığını dairelerin ne amaçla kullanıldığı ise akıllarda soru işaretleri oluşturuyor!

Bursa’da özellikle Doğanbey TOKİ ve Görükle bölgesinin baş belası haline gelen saatlik ve günü birlik daire kiralama sistemi İnegöl’de de mantar gibi çoğalmaya başladı.

Yoğun göç alması nedeniyle büyük bir konut stoku sorunu yaşanan İnegöl’de son bir yıldır sayıları git gide artan saatlik ve günü birlik kiralanan daireler hem konut arzını baltalıyor, hem de dairelerin kontrolsüz bir şekilde kiraya verilmesi halkı tedirgin ediyor. 

Saatlik ve günü birlik kiralanabilen 1+1 dairelerin fuhuş yuvasına döndüğü iddiaları vatandaşların büyük tepkisini çekerken, özellikle Akhisar bölgesinde yoğunlaştığı gözlemlenen dairelere kimin girip çıktığının belli olmadığını ifade eden mahalle sakinleri, bu durumdan son derece rahatsız olduklarını belirtiyorlar. 

Saatlik ve günü birlik daireleri kiralayanların hırsız mı, sapık mı, terörist mi ne olduğunu bilmediklerini, bu yüzden başta çocukları olmak üzere aile fertlerinin tedirgin olduğunu ifade eden vatandaşlar, yetkililerin ve mülk sahiplerinin bu konuda dikkatli olmalarını ve çözüm üretmelerini istiyorlar.

Sosyal medyada her geçen gün artan saatlik ve günü birlik daire ilanları vatandaşın tepkisini çekerken, evlenmek için gün sayan ancak ev bulamayan çiftler bu konuya bir çözüm bulunmasını istiyorlar.

Editör: TE Bilişim