16-19 Mayıs tarihleri arasında uygulanan sokağa çıkma yasağında 4 gün boyunca İnegöl’de 734 firma özel izin alarak çalışmaya devam etti. Fabrikalara giderek canla başla çalışan 734 firmada ki 15 bin 346 kişi normalleşmeye katkı sağladı.

EKONOMİYİ ETKİLEDİ

Covid-19 salgının olumsuz etkileri Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de de yaşanıyor. İnsanların sağlığını etkileyen Covid-19, aynı zamanda da ekonomiyi de olumsuz yönde etkiledi. Covid-19 salgınını önlemek adına firmalar personelinin sağlığı için bazı önlemler alıyor. İnegöl’ün lokomotif sektörü olan mobilya başta olmak üzere birçok sektörde işler durağa seviyeye geldi. Kimi firma üretime aldığı önlemlerle devam ederken, kimi firma ise üretime ara verdi.

Covid-19 salgını ekonomiyi olumsuz yönde etkilerken, İnegöllü firmalar Covid-19 salgınına karşın işyerlerini kapatmayarak direnmeye devam ediyor. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde dahi üretime ara vermeyen firmalar İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası aracılığıyla çalışma izni alarak üretime devam ediyorlar. Son olarak 16-19 Mayıs tarihleri arasında uygulanan sokağa çıkma yasağında İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı 800 firma başvuruda bulunurken, 734 firmanın başvurusu kabul edildi. 4 günlük yasakta İnegöl’de toplam 15 bin 346 kişi ekonomi de çarkların dönmesi için üretime devam etti.

İTSO’DAN TAM DESTEK

Konu hakkında açıklama yapan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Covid-19 nedeniyle ekonomi de bir durağanlık söz konusuyla. Çok şükür ülkemizde salgının kontrol altına alınmasıyla normalleşme süreci Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla başladı. Bazı sektörlerde firmalar tekrar üretime başlamıştı. İnegöl ekonomisi de bu salgından olumsuz etkilendi. Bizlerde bu süreçte Ticaret ve Sanayi Odası olarak, firmalarımıza gerekli desteği vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Yaşanan normalleşme sürecinde ekonominin çarkları yavaş yavaş dönmeye başladı. Sokağa çıkma yasağı da dahil İnegöllü firmalarımız gerekli önlemlerini alarak üretime devam ediyor. En son uygulanan sokağa çıkma yasağında 800 firmamız odamıza müracaatta bulundu. Bu firmaların 734 adedinin başvuruları kabul edildi ve 15 bin 346 çalışan bu yasak sürecinde üretime katkıda bulundular. Bu başvuru sürecinde İlçe Kaymakamımız Şükrü Görücü ve Emniyet Müdürümüz Nihat Şahin bizlere yardımcı oldular. Kendilerine odam ve firmalarımız adına teşekkür ederim” dedi.

Editör: TE Bilişim