Asya kıtasındaki 20 ülkenin Türkiye´deki siyasi misyon temsilcileri 8-9 Kasım tarihlerinde İnegöl´e gelecekler. İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından 2 yıl önce başlatılan “İnegöl Dünya ile Buluşuyor” projesi kapsamında ilçeye gelecek heyet, ilçede çeşitli temaslarda bulunacaklar.

Programla ilgili açıklama yapan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, Asya kıtasındaki ülkelerin Türkiye´deki siyasi misyon temsilcilerini İnegöl´e davet ettiklerini belirtti. Uğurdağ, bu ülkelerden gelecek 20 büyükelçi, konsolos ve ataşeyi İnegöl´deki mobilyacılarla ve iş dünyası temsilcileri ile buluşturacaklarını söyledi. Yavuz Uğurdağ, projenin 2015 yılında Afrika kıtası ile başladığını ve o yıl 28 ülkeden gelen konuklarını ağırladıklarını, geçen yılda aynı proje kapsamında Amerika kıtasından 13 ülke temsilcisinin ilçeye geldiğini hatırlattı.

MOBİLYACILAR DOĞRU BİLGİLER SUNUYORUZ

İMOS´un İnegöl mobilya sektörünü dünyaya tanıtmak için çaba harcadığına vurgu yapan Başkan Yavuz Uğurdağ,  bu tarz organizasyonların amacının mobilya sektörüne yeni pazarlar bulmak olduğuna dikkat çekti. Organizasyonların etkisinin zaman içinde gösterdiğini de belirten Uğurdağ, geçmişte yaptıkları iki organizasyon sonrasında Afrika ve Amerika kıtasındaki ülkelerdeki mobilya sektörünün durumu ve beklentileri hakkında doğru güvenilir bilgiler aldıklarını belirterek, “Doğru isimlere ulaştık. Bu bilgileri MODEF Expo fuarında kullandık. Derneğimizin yapacağı B2B organizasyonlarında da kullanacağız. Ayrıca bu organizasyonlarımız sayesinde İnegöllü mobilyacılarımız gidecekleri ülkelerden daha kolay vize alıyorlar” dedi.

PROJE İNEGÖL´Ü İLGİLENDİRİYOR

Yaptıkları projenin tüm kenti ilgilendirdiğini de belirten Başkan Yavuz Uğurdağ, organizasyon sırasında gelen konuklarına İnegöl´ü tüm yönleri ile tanıttıklarını ifade etti. Konuklarını kent müzemizi ve mobilya müzesini gezdirdiklerini, İnegöl köftesi ikram ettiklerini Oylat´ı tanıttıklarını ifade eden Başkan Uğurdağ, “Yaptığımız toplantılarda ilçemizin ekonomisini tüm yönleri ile tanıtıyoruz” dedi. Başkan Uğurdağ, Projeye İnegöl Belediyesi ve MODEF´in yanı sıra İstanbul İhracatçı Birlikleri Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği´nin destek verdiğini belirterek bu kurumlara teşekkür etti. HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilişim