İlçe protokolü, Halk

İlçe protokolü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İnegöl Kütahyalılar Kültür Derneği tarafından, 13 Şubat 2012 tarihinde Yenice 19 Mayıs İlköğretim Okulunda açılan Çinicilik Kursunu ziyaret etti.

Önceki gün gerçekleşen ziyarete Kaymakam Aziz İnci, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, İl Genel Meclisi Üyeleri Osman Güç, Mehmet Altınay ve İsmail Tarık Şimşek, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ile AK Parti İlçe yöneticilerinden bazıları katıldı. Ziyaret esnasında İlçe Kaymakamı Aziz İnci, kurs eğitmeni Ayşe Kısa’ya talimat vererek, dışarıdan İnegöl’e gelen misafirlere verilmesi için, kursta çini üzerine İnegöl motiflerinin yapılması işine ağırlık verilmesini istedi. Yapılacak olan çalışmalar ile İnegöl’ün tanıtımı amaçlanıyor.

Kaymakamı Aziz İnci, "Çiniler üzerinde Kent Müzesi, Oylat Kaplıcası ve buna benzer İnegöl’ün çeşitli sembolleri olabilir. Bu çalışmalar yapılırken, fotoğraflardan da yararlanılabilir. Bunlar üzerinde çalışma yapıp, bana getirirseniz fikrimi söyleyebilirim. Biz, bunları İnegöl’e gelen Bakan ya da yabancı misafirlere hediye edelim. Bursa’ya gelenlere kestane şekeri yada havlu veriyoruz. Biz de bu çinileri verelim. Yapılacakların estetiği olsun" dedi. 

Kursta 75 kursiyerin bulunduğunu dile getiren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, "Kursumuzu 13 Şubat 2012 tarihinde Yenice 19 Mayıs İlköğretim Okulunda başlattık. 288 saatlik kursumuzu, üç farklı şekilde düzenliyoruz. Kursumuzda 25 erkek, 25 bayan ve 25 engelli kursiyerimiz bulunuyor. Kursumuzun eğitmenini Kütahya’dan getirdik. Kursumuzun devamında kursiyer tarafından yapılacak olan çiniler, fırınlarda kurutulacak ve boyanacak" diye konuştu.

Kursun açılmasında yoğun girişimleri ve büyük emekleri olan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, Kaymakam Aziz İnci'nin dile getirdiği İnegöl’e gelen misafirlere verilmek için, çini üzerine İnegöl motiflerinin yapılmasının, İnegöl'deki diğer kuruluşlara da örnek olacağını ve kursa katılanlara bu sayede bir ekmek kapısının açılacağını da belirtti.

Editör: TE Bilişim