İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, İnegöl’deki gayrimenkullerin fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
İnegöl’deki belirli bölgeler de daire ve arazi fiyatlarının farklılıklar gösterdiğini ifade eden İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, “Şuan bölgesel olarak istenen ve satılan rakamlar dairelerin özelliklerine göre her biri farklı fiyatlarda. İnegöl merkez de eski konutların bulunduğu mevkilerde m2 fiyatları takribi ekstraları olmaması ve doğalgazlı olması durumunda 2.000 TL ile 2.250 TL, Alanyurt bölgesinde eski site içi dairelerin m2 fiyatları 2.000 TL‘ye kadar çıkmaktadır. Sıfır konut ve 5 yaşına kadar olan fiyatlar ise İnegöl de şehir merkezi 3.000 TL ve 3.500 TL m2’si değer görüyor. Çevre yolu diye adlandırdığımız çoğunlukla site içinde bulunan dairelerin fiyatları m2’si 3.500 TL ile 4.000 TL, Kozluca yolu ve Alanyurt’ta ise m2 fiyatları 3.250 TL ila 3.500 TL arasında değişmekte, Akhisar bölgesinde ise sıfır konut fiyatları 2.500 ila 2.750 TL arasında değişmekte” dedi.
Ticari ve sanayi mülklerinin fiyatları hakkında da bilgi veren Uçaravcı, “Özellikle şuan revaçta olan bölgelerimiz fabrika alanlarının olduğu bölgeler, ağaç işleri sanayinde bulunan bölgelerde mülkler m2 fiyatı 2.500 TL bandında, organize sanayi ve diğer sanayi bölgelerinde ise rakamlar 2.000 TL’lere kadar düşüyor. Ticari şehir içi mağaza ve işyerlerinin konum özelliklerine ve büyüklüklerine göre fiyatlarında değişiklikler görülmekte” diye konuştu.
FİYATLARDA DÜŞÜŞ OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Uçaravcı açıklamasını şöyle sürdürdü;
“Şehrimiz çok hızlı büyümekte çok ciddi anlamda göç alıyoruz. Dünya da üretimi olmayan tek şey toprak. Bu durumdan dolayı da şehrimizde imarlı arazilerin azalması, arsa fiyatlarının artışına sebep oluyor. Son zamanlarda fiyatların yükselmesinin nedeni hem üretim maliyetlerinin artması hem arazi yetersizliğinden dolayıdır. Şuan imal edilmek için bekleyen arazilerin ciddi anlamda fiyatları yükseldi. En kısa zaman içinde Yeni İnegöl Projesi diye adlandırılan Akhisar bölgesine yatırımlar yapılması gerekmektedir. Bu bölge hem halkımıza hem müteahhitlerimize uygun ve tercih edilir hale gelmezse gelecek yıl çok ciddi rakam artışlarıyla karşı karşıya kalabiliriz. Sanayi alanlarıyla ilgilide şehrimiz mobilyanın başkenti üretim şehirdir. Fakat bizim şehrimizde bulunan sanayi arazileri ciddi anlamda az sayıdadır. Hazırlanan Organize sanayi bölgelerinin ivediyetle faal duruma geçmesi gerekmektedir. Eğer bu bölgelere çözüm bulunmazsa ilerleyen dönemlerde sanayicilerimiz kira yükünün altında ezilecek boyuta gelecektir.“

Editör: TE Bilişim