Dün gerçekleştirile


Dün gerçekleştirilen Ekim ayı Belediye Meclisi olağan toplantısı gündeminin 7’nci maddesinde yer alan, Ardahan iline bağlı  Hanak Belediyesine yardım konusu ile ilgili  bilgilendirme yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kısa bir süre önce Hanak ilçesine iki günlük bir seyahat yaptık. Bazı meclis üyelerimiz, daire müdürlerimiz, İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım ve İnegöl Posoflular Kültür Derneği Başkanı Hakan Ergül  ile birlikte Ardahan’a bağlı Hanak Belediyesini ziyaret ettik” dedi.
Ankara’dan gelen zor durumdaki ihtiyaç sahibi Belediyelere yardım tavsiyesi doğrultusunda Hanak’a giderek görüşmeler yaptıklarını anlatan Başkan Aktaş,  “Kars’a gittik. Gece konaklamanın ardından sabah Hanak’a geçtik. Ziyaretlerimizi, Posof ve Süngülüköyü’nde de sürdürdük. Hanak Belediyesi, bölgenin küçük belediyelerden biri olmasına rağmen, gördüğüm en derli toplu bir Belediyedir. Hanak 4 bin 30 nüfuslu küçük bir ilçe. Ancak belediyesinin içinde bulunduğu durum içler acısı. 2 milyon TL’ye yakın borcu var. 57 personeli var. Biz kardeş şehir protokolü falan yapmadık. Bir kereye mahsus ihtiyaçlarını yerinde tespit ettik. Hanak Belediyesinin tespit ettiğimiz İhtiyaçlarının temin edilmesi konusunu  Belediye Meclisine sunalım istedik. 1 adet Kepçe, 1 İtfaiye aracı, 6 bin 300 metrekare parke, bin 600 metre bordür. 1 Çocuk Oyun Parkı, dört gözlü prefabrik bir WC, 20 adet Çöp Konteyneri ve 15 adet Oturma Bankı olmak üzere toplam tutarı yaklaşık 200 bin TL olan 8 kalem hizmeti Hanak Belediyesine vermek istiyoruz. Bundan sonraki sürecimiz, malzeme alımı ile alakalı protokol yapıp, malzemelerin temini ile alakalı Hanak’ta ihale yapmaktır. Kanun der ki, öncelikle karşı belediye talepte bulunur. Belediye meclisi belediye başkanına protokol konusuyla alakalı yetki verir. Sonrasında bir protokol yapılıp bu işlemler gerçekleştirilir” dedi.
YILDIRIM AİLESİNE TEŞEKKÜR
Başkan Aktaş, Mehmet Hanefi Yıldırım’ın Kars’ta ikamet eden ailesine, özellikle de Kars’ta çok tanınmış biri olup, ismi bir caddeye verilen, iki adet cami yaptıran hayırsever babası Temel Nadi Yıldırım’ın misafirperverliklerinden ve yakın ilgilerinden dolayı başta Temel Nadi ve Mehmet Hanefi Yıldırım olmak üzere Yıldırım ailesine teşekkür etti.
Söz alan SP’li üye Özgür Öztürk, Kars ve civarını geniş çerçevede ele alarak, Kars Ardahan ve civarında kışların sert ve uzun geçmesinin bölgenin sanayileşmesini etkilediğini, sanayi yatırımlarının azlığı nedeniyle son zamanlarda batıya göçlerin olması yüzünden nüfuslarının azaldığını kaydetti. Öztürk, buraların cazibelerinin artması konusunda İnegöllü iş adamlarından, bu bölgelerde yatırımlar yapmalarını istedi.
Söz alan SP’li üye Salih Berber, AK Partili üye Turgay Yel, Bağımsız üyeler Sadri Demirtaş ve Ahmet Kara, İnegöl Belediyesinin Hanak Belediyesine yapacağı yardımların güzel bir davranış olduğu şeklinde duygularını dile getirdiler.
Konuşmanın ardından, yardımlar konusunda protokol yapılması için Başkan Aktaş’a yetki verilmesi konusu oylanarak, oy birliği ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim