İnegöl’e bağlı bazı mahallelerde (Köylerde) bulunan küçükbaş hayvanlarda ‘Çiçek Hastalığı’na rastlandı. Hayvanlarda ölümcül olan hastalık nedeniyle alarma geçen İnegöl Kaymakamlığı, Hayvan Pazarını 21 gün süreyle kapatma kararı aldı.

‘Koyun-Keçi Çiçeği Hastalığı’nın ilçedeki diğer küçükbaş hayvanlara yayılmaması için alınan karar neticesinde, 1 Mayıs 2014 Perşembe günü (Yarın) başlamak üzere,  21 Mayıs 2014 tarihine kadar hayvan pazarının her türlü hayvan  giriş ve çıkışlarına kapatıldığı, 21 günlük süre içerisinde herhangi bir hayvan ticaretinin yapılmayacağı bildirildi.

3 MAHALLEDEKİ HAYVANLAR KARANTİNA ALTINDA

Özellikle İnegöl’e yakın olan üç  mahallede bulunan tüm  hayvanların, hastalığın başka yerlere dağılmaması amacıyla  karantina altına alındığı bildirildi.

HAYVAN PAZARI 21 GÜN KAPALI

Konuyla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan Kaymakam Ali Akça, “Birkaç mahallemizde özellikle küçükbaş hayvanlarda Çiçek Hastalığına rastlandı. Koyun-Keçi Çiçeği Hastalığının önlenmesi amacıyla, Mesudiye mahallesinde bulunan Belediye Hayvan Pazarının, 01 Mayıs 2014 tarihinden başlayarak 21 gün süreyle kapatılmasına karar verildi. küçükbaş hayvanlarda görülen bu hastalığın önüne geçilmesi için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerimiz gerekli çalışmaları yapıyorlar. Bu çalışmalara paralel olarak hastalıkların en çok yayılabilme ihtimali olan hayvan pazarının kapatılmasına karar verildi. 21 gün içerisinde bu hastalığın çözüme kavuşturulması ile birlikte hayvan pazarımız yeniden hizmet vermeye devam edecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim