KAPIDAN KOVULSAK BACADAN GİRMEYE KARARLIYIZ

Dün saat 14.00’de gerçekleşen ve İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri Sadullah Organ, Hasan Özdemir, Sinan Unuak ve Salih Bakıcı’nın katıldığı ziyarette konuşan  İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım, “Bir süreden beri İnegöl’ümüzde Cumhuriyet Savcılığı yaptınız. Başsavcımızın tayini nedeniyle de bir üst rütbeye diyeyim, İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı  görevini üstlenmiş oldunuz. Bu münasebetle İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak, ziyaretinize geldik. Sizin zaten daha önceden çalışmalarınızı, icraatlarınızı biliyorduk. İnegöl’e yakınlığınızı, İnegöl halkına olan duygu ve düşüncelerinizi biliyorduk. Ama bu Başsavcılık makamında da inşallah daha fazla İnegöl halkıyla iç içe, daha verimli bir şekilde çalışacağınızı ümit ediyoruz, biliyoruz. Biz yeni görevinizde başarılar diliyoruz. Basın mensupları olarak her zaman adaletin yanında yer almaya gayret ettik, şimdi de  yanınızdayız. Bu münasebetle zaman zaman bizi kovsanız da, kapıdan kovulsak da bacadan girmeye kararlıyız. Siz görevinizi yapacaksınız, biz de görevimizi yapmaya çalışacağız. Bu işin latifesiydi. Gerçekten son zamanlarda gerek İnegöl Adliyesinde olsun, gerekse Türkiye genelindeki adliyelerde olsun, basına karşı, halka karşı çok daha iyi bir yakınlaşma, sempati, hoşgörü var. Bunun da devam etmesi dileğiyle, yeni görevinizde başarılar diliyoruz” dedi.

İNEGÖL HALKININ HİÇ ŞÜPHESİ OLMASIN

İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyelerine ziyaretten dolayı teşekkür eden İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse ise, “Ben 2012 yılından beri Cumhuriyet Savcısı olarak İnegöl’de çalışıyorum. Daha önceden de Kestel’de çalıştığım için yaklaşık 6 yıldır bu bölgedeyim. Dolayısıyla bu bölgenin yabancısı değilim. 2014 yılı Yaz Kararnamesiyle de İnegöl Başsavcısı olarak atandım. İnegöl Adliyesi, bizim anladığımız anlamda kadro itibariyle hem hakim, savcı kadrosu itibariyle hem personel kadrosu itibariyle sorunsuz sayılabilecek adliyemizdir. Dolayısıyla burada zaten kurulu bir düzenimiz vardır. Devlette devamlılık esastır. Bu adliye teşkilatı için de geçerlidir. Bizim adliye teşkilatımızda bu şekilde görev değişiklikleri sık sık olur. Mevzuattan kaynaklanan bir durumdur. Ancak işler yasa mevzuatı çerçevesinde aksamadan yürür. Bundan sonra da kanunların, mevzuatın gösterdiği çizgi dairesinde İnegöl’de adaletin tesisi için elimizden geleni yapacağız. Bunda İnegöl halkının hiç şüphesi olmasın” diye konuştu.

İNEGÖL’DEKİ YEREL BASIN GÖREVİNİ LAYIKIYLA YAPIYOR.

İnegöl’deki yerel basının hakikaten ifa ettiği görevi layıkıyla yaptığını belirten Osman Köse, “Bu münasebetle siz değerli basın mensuplarına, özelde İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak sizlere teşekkür ediyorum. Çünkü, daha önce Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığım dönemde de basından sorumlu savcıydım. Bu münasebetle son 2 yıldır yerel basını görevim gereği daha dikkatli takip ettim. Ve şunu anladım; İnegöl’deki yerel basın hakikaten ifa ettiği görevi layıkıyla yapıyor. İnegöl’deki yerel basın olaylara çok duyarlı ve basın mesleğini çok yapıcı bir şekilde yani kamunun menfaatine, milletin menfaatine nasıl yapılması gerektiğini örnek bir şekilde ifa ederek yapmıştır. Dolayısıyla bu anlamda ilk kez teşekkür etme imkanını da bulmuş oldum. Bunun için de sizlere teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yine bu şekilde yardımlarınızı bizler bekliyoruz. Çünkü, basın hakikaten özellikle demokratik ülkelerde, demokratik sistemlerin iyi işlediği ülkeler de çok önemlidir. Bu yüzden ben de basının bu ehemmiyetini, önemini bilerek sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim