Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir ibadete kapalı olan camiler, Cuma namazı ile birlikte yeniden ibadete açıldı. Sosyal mesafe kuralları nedeniyle bazı camilerin bahçesi uygun olmadığı için bazı il ve ilçelerde stadyumlarda namaz kılındı. Aslen İnegöllü olan imam hatip Nazmi Gödelek, görev yaptığı Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde caminin bahçesi uygun olmadığı için Çınar İlçe Stadyumunda binlerce kişiye Cuma Namazı kıldırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Coronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında, cami ve mescitlerde cemaatle namaz kılınması virüs salgını tehdidi ortadan kalkıncaya kadar durdurulmuştu. Ancak camilerde bireysel olarak namaz kılınabiliyordu. Daha sonra alınan kararla Cuma günleri ve kandil gecelerinde cami ve mescitlerin kapatılmasına karar verildi.

Toplu halde namaz kılmanın yasaklandığı 16 Mart tarihinden itibaren camiler kapalıydı. Camilerden ezan-ı şerif, sâlâ ve dua okunuyordu. Toplu ibadete ara verilen yaklaşık 2,5 ayın ardından salgının yayılımını önlemek için hayata geçirilen kurallar çerçevesinde hazırlıkların tamamlandığı yüzlerce cami, Cuma namazıyla cemaatine kavuştu.

Editör: TE Bilişim