1970 yılında bisiklet sporuyla ilgilenerek, 1973 yılında Bursaspor bisiklet takımına, ardından ise Türkiye Milli Bisiklet takımına seçilen, 50. Yıl Cumhurbaşkanlığı uluslararası Türkiye Bisiklet turunda genel klasmanda ikinci olan, Balkan Bisiklet Turu Şampiyonasında ülkemizi temsil eden  ve 1976 yılında sporu bırakarak, doğduğu Edebey (köyü) mahallesinde ikamet eden milli sporcu 62 yaşındaki Orhan Altınok, yakalandığı kanser hastalığına yenik düştü.

İnegöl’ün Edebey mahallesinde ikamet eden, bisiklet sporunu bıraktıktan sonra köyde meyvecilik ve tavukçulukla yaşamını sürdüren, bir çok kurum, kuruluş, dernek, vakıf ve kişilere yardımlarda bulunan hayırsever Milli Bisikletçi, önceki akşam evinde yaşamını yitirdi.

Milli sporcunun cenazesi, dün Edebey Camiinde Cuma namazını müteakip kılının cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeye Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, bazı okul müdürleri ile yakınları ve (köy) mahalle halkı katıldı.

Editör: TE Bilişim