GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU

Geçtiğimiz yıl Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi Belediye Başkanı Rohat Özbay’ın gözaltına alınmasının ardından Kaymakam Ulaş Akhan kayyum olarak atanırken, AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan görevlendirme ile o dönem İnegöl Belediye Başkanı, şuanda ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olan Alinur Aktaş, kayyum Kaymakam Akhan’a tecrübeleri ile yardımcı olma görevi almıştı. İnegöl ile Doğubayazıt arasında başlayan gönül köprüsü karşılıklı ziyaretlerle devam etti.

2 YURDUN TEFRİŞATINI KARŞILADI

Geçtiğimiz yıl Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte Doğubayazıt’a giden Lenova Mobilyanın sahibi Metin Baydar’a, Doğubayazıt’ta yatılı Kuran Kursu ihtiyacı iletildi. Konuyla ilgili çalışma başlatan Baydar, geçtiğimiz yıl 45 öğrencilik Erkek Yatılı Kuran Kursu ve bu yılda 65 öğrencilik Kız Yatılı Kuran Kursunun iç tefrişatını karşıladı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ YATILI KIZ KURAN KURSU

Önceki gün Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve ilçe protokolünün katılımıyla düzenlenen törenle 15 Temmuz Şehitleri Yatılı Kız Kuran Kursu hizmete açıldı.

Açılış sonrası bir açıklama yapan Lenova Mobilyanın sahibi Metin Baydar, “Bu bizim yaptığımız ikinci Kuran Kursu. İlki 45 örencilik erkek yatılı Kuran kursuydu. Şimdi ki ise 60 öğrencilik yatılı kız Kuran Kursu. Doğubayazıt’ta ihtiyaç olduğunu gördük ve hatta bu yaptığımız ikinci kursa sınav ile öğrenci alınıyor. Aşırı bir talep var. İlk kursu Başkanımız Alinur Aktaş ile ziyaretimizde bizlere ihtiyaç olduğunu söylediler. Bir çalışma başlattık ve geçen yıl hizmete açıldı. Yeni yapılan kurs binası 3 katlı ve 60 öğrencinin kalabileceği, aynı zamanda öğrencilerimizin hafızlık eğitimi alabileceği şeklinde açtık. Yer Belediye tarafından tahsis edildi ve biz sadece binanın içini dizayn ettik” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim