Hakkari Şemdinli´de PKK´lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanarak Ankara GATA´da tedavi altına alınan İnegöllü Uzman Çavuş Yavuz Mete, yapılan bütün müdahalelere rağmen şehit oldu.

ÜÇ ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

3 Eylül tarihinde hain saldırıda, teröristlerin açtığı ilk ateşle 3 asker şehit olurken, çatışmada yaralanan ve aralarında İnegöllü askerin de olduğu 20 asker helikopterle Fatih Kışlası´na, oradan da Hakkari Devlet hastanesine sevk edildi. Durumu ağır olan İnegöllü Uzman Çavuş Yavuz Mete´nin de aralarında bulunduğu 3 ağır yaralı, hava yoluyla Ankara GATA´ya sevk edildi. Samsun doğumlu olan ve İnegöl´de ikamet eden 26 yaşındaki Mete, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ŞEHİT BUGÜN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Şehit Uzman Çavuş Yavuz Mete´nin cenazesi dün Ankara GATA´dan alınarak havayolu ile Yenişehir´e, oradan da İnegöl´e getirildi. Cenaze bugün Cuma namazını müteakip İshakpaşa Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Garnizon Şehitliğinde toprağa verilecek.

VATAN SAĞOLSUN

Çatışmada ağır yaralanarak GATA´da tedavi alınan ve 5 gün sonra tedavi gördüğü hastanede şehit olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Yavuz Mete´nin şehit haberini alan yakınları şehit evine akın etti. Mesudiye Mahallesi Bilgehan sokaktaki şehit evine ve sokağa Türk Bayrakları asıldı. Şehidin babası Dursun ile annesi Durgül´ün Ankara´da olmasından dolayı şehit evinde taziyeleri kabul eden amca Necati Mete, “Vatan sağ olsun” dedi.

İNŞALLAH BU İŞLER ÇÖZÜLÜRDE RAHAT UYKU UYUYABİLİRİZ

Yemek molası sırasında yeğeninin bulunduğu bölüğe füze atışının yapıldığını bildiren şehidin amcası Necati Mete, “yeğenim çatışmada ağır yaralandı. Uçakla GATA´ya getirildi. Kalbi durmuş vaziyette geldiği hastanede tedaviye alındı. 5 gün sonunda hayatını kaybetti. Ailenin ilk ve tek erkek çocuğuydu. Vatan sağ olsun. İnşallah bu işler çözülürde rahat uyku uyuyabiliriz” dedi. YAVUZ YILMAZ

Editör: TE Bilişim