Saloni Mobilya ve Erhun Metal iştirakiyle İnegöl’de üretilecek ilk yerli şehir içi elektrikli otomobilin 3D görüntüleri yayınlandı. 4 farklı tasarım İnegöl’de oylamaya sunulacak. En beğenilen modelin seri üretimine başlanacak.

Amperino ismi verilen ilk şehir içi yerli elektrikli otomobili  için yapılan hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. Şehir içi kullanımlar için tasarlanan elektrikli otomobillerin yaşamı kolaylaştırması hedefleniyor.

İsim ve marka tescilini alan Saloni Mobilya ve Erhun Metal iştiraki şimdide İnegöl’de gövde gösterisine hazırlanıyor.

TASARIMLAR OYLANACAK

Gazetemiz ülkenin ünlü tasarım firmalarına hazırlatılan 4 modelin 3D görüntülerine ulaştı. Firmadan yapılan açıklamada 31 Temmuz’da ilçede yapılacak toplantıda en fazla beğeni alan model, seri üretime hazır hale getirilecek. İnegöl halkı, mimar ve mühendisler,4 tasarım arasında oylama yapacak.

90 KM HIZA ULAŞACAK

90 km hız kapasitesine sahip olacak olan elektrikli otomobil 120-150 km menzile sahip olacak. Ayrıca  otomobilin %100 yerli olması içinde adım atıldı. Elektrikli otomobilin motor kısmının da Türkiye’de üretilmesi için çalışma başlatıldı.

10 AY SONRA YOLLARDA

Amperino ismiyle marka tescili yapılan ilk elektrikli şehir içi otomobilin prototipinin 10 ay içinde ilk deneme sürüşleri için yollara çıkması hedefleniyor. İddialı olan firma yetkilileri, sıra dışı tasarım ve özellikleriyle yeni elektrikli aracın Türkiye’nin ihracatına ciddi katkı sağlayacağını düşünüyor.

           

Editör: TE Bilişim