Cumhuriyet Halk Part

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnegöl İlçe Başkanı Erol Kazanç yaptığı açıklamada, Bursa’ya kurulmasına karar verilen ikinci Üniversitenin İnegöl’e kazandırılması konusunda, AK Parti Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu’nun “Üniversite konusunda  İnegöl’ün şansı yüzde 1’dir” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Altan Karapaşaoğlu’nun, 2007 yılı genel seçimlerinde AKP’ye en çok oy veren Bursa’ya kurulacak olan ikinci üniversite konusunda, sanki AKP’ye en çok oy veren İnegöl’ün oyları ile Milletvekili seçilmemiş gibi Üniversite ile ilgili İnegöl’ün şansının yüzde 1 olduğunu söyleyebilme gücünü nerden aldığını soran Başkan Erol Kazanç,  “Bu milletvekili neye göre Üniversitenin İnegöl’e olmayacağını söylüyor. Kurulacak üniversite bizlerin ödediği vergilerden yapıldığına göre, bizler ödediğimiz vergilerin devleti yönetenler tarafından boşa harcanmasını istemiyoruz. Bakın, bizler İnegöl’de yaşayan insanlar olarak devletimizin parasının çok değerli olduğuna inancımızdan, Bursa’ya kurulacak olan Üniversite için hazır inşaatların yüzde 70’i bitirilmiş, tamamı hayırsever işadamı Mehmet Yıldız tarafında yaptırılan hazır bir yer varken, hemen yanındaki TOKİ inşaatlarının 2 veya 3 bloğunun yurt olarak kullanma gibi bir şansı varken ve mevcut olan yerin, hem kara yoluna hem de hava yoluna (Yenişehir hava alanı) ulaşımı müsaitken AK Partinin sayın Milletvekili hangi gerekçelerle İnegöl’ün üniversite konusunda şansının yüzde 1 olduğunu söyleyebiliyor” dedi.

İkinci Üniversite için İnegöl’ün her şeyi ile hazır olduğunu ileri süren Kazanç, “Yalnız galiba bizim AK Parti ilçe yöneticileri ile Milletvekilimiz Sedat Kızılcıklı hazır değiller. Bizim bu konuda düşüncelerimiz, İnegöl’ün bu Üniversiteye ihtiyacı vardır. Bu üniversite İnegöl’de bakkalından, manavına, konfeksiyonuna, ayakkabıcısına ekonomik olarak önemli hareketlilik getirecektir. Üniversite ile ilgili düşüncemiz AK Parti  Bursa Milletvekili Karapaşaoğlu gibi değildir. İnegöl’ün bu üniversiteyi hak ettiğine dair tüm kriterler hazır. Karapaşaoğlu’nun ‘İnegöl’ün Üniversite konusunda şansı yüzde 1’dir’ şeklindeki düşüncelerinin gerekçeli kararını merakla bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim