Türkiye genelinde başlayan aşı seferberliğine İnegöllüler yoğun ilgi gösteriyor. Şu ana kadar İnegöl’de ikamet eden nüfusun yüzde 45’i aşılandı. 90 bine yakın İnegöllü vatandaşlar, sağlık kuruluşlarına başvurarak koronavirüs aşılarını yaptırdılar.

Sağlık Bakanlığı tarafından ülkeye getirilen Biontech ve Sinovac aşıları, talep üzerine vatandaşlara uygulanıyor. Geçtiğimiz hafta başlayan aşı seferberliğinde İnegöl’de ikamet eden vatandaşlar sağlık kuruluşlarının yolunu tuttu. İnegöl Devlet Hastanesi ve diğer özel hastaneler ile aile sağlığı merkezlerine akın eden vatandaşlar, aşı seferberliğine yoğun ilgi gösterdiler. Geçtiğimiz hafta Devlet hastanesinin önünde uzun kuyruklar oluşurken, İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri sağlık kuruluşlarına adeta aşı sevkiyatı yaptılar. Hastaneler de oluşturulan Aşı polikliniklerinde görevli sağlık ekipleri vatandaşları bekletmeden aşı uygulaması gerçekleştirdiler.

1 GÜNDE 7 BİNE YAKIN VATANDAŞ AŞILANDI

Geçtiğimiz hafta 40 yaş ve üzerine yönelik başlayan aşı seferberliğinde sadece bir günde 7 bine yakın vatandaşa aşı uygulandı. Bursa’da ise bu rakam 80 bin olmuştu.

ŞİMDİ İSE….

Sağlık Bakanlığının Mobil aşı uygulamasıyla beraber sağlık kuruluşlarında oluşan yoğunluk ortadan kalktı. İlçe Sağlık ekipleri, İnegöl’de faaliyet gösteren fabrikalara giderek işçileri çalışma yerlerinde aşılamaya başladılar. Mobil uygulamayla sağlık kuruluşlarında oluşan yoğunluk nedeniyle olası bulaşı riskinin de önüne geçildi. Yetkililerden alınan bilgiye göre; İnegöl’de bin ila Bin 200 arasında talepte bulunan vatandaşlara aşı uygulaması yapılıyor. Aşılama da talebin normale dönmesiyle birlikte sağlık kuruluşlarında artık bekleme olmadan aşılama yapılabiliyor.

İNEGÖL’ÜN YARISI AŞILANDI

Aşı seferberliğinin başlamasıyla beraber bu güne kadar 90 bine yakın vatandaş, koronavirüs aşısı oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçtiğimiz gün aşılama yaşının 18 yaş üzerine de uygulanmasına başlandığını duyurdu. Buna göre İnegöl’de ikamet eden nüfusun yüzde 45’nin şuana kadar aşılandığı öğrenildi

Editör: TE Bilişim