Belediye Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Eşref Yiğit, İsaören mahallesinde yapım çalışmalarında sona gelinen ‘Çocuk Parkı’na giderek incelemelerde bulundular. Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, 12 yeni mahalleden 5’ine çocuk parkı yaptıklarını kaydetti.

12 YENİ MAHALLEYE ÇOCUK PARKI

İncelemelerin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, “Kent görsellerine ve estetiğine büyük önem veren Belediyemiz, bu kapsamda özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği projelerle şehrimizi yeniliyor ve şehrimize vizyon katıyor. Şehri rahatlatacak dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız ise, kentin her alanında artarak devam ediyor” dedi.

Büyükşehir yasasıyla birlikte İnegöl Belediyesinin bünyesine katılan mahallelere de aynı titizlikle hizmet götürme gayretinde olduklarına işaret eden Eşref Yiğit, “Daha öncede belirttiğimiz gibi, mahalli seçimler öncesinde köylerimiz tek tek gezilmiş, incelenmiş ve eksikleri tespit edilmişti. Ve seçimlerin akabinde vakit kaybetmeden yeni mahallelerimizin eksikleri öncelik ve önem sırasına göre belli bir plan ve bütçe dahilinde giderilmeye başlandı. Altyapı ve üstyapı gibi hayati önem taşıyan hizmetlerin yanında, sosyal hizmet alanında da yeni mahallelerimizi merkez mahallelerimiz kadar önemsiyoruz. Bu kapsamda çocuk parkı olmayan 12 yeni mahallemize çocuk oyun alanı oluşturmaya başladık. Parkların yapımında önceliğimiz parkı olmayan mahallelerimiz oldu. Yapılması planlanan 12 adet çocuk parkından 5 tanesi tamamlandı, diğerleri içinde yer tespiti yapılıyor. Çocuk parkları hakkında teknik bilgi vermek gerekirse, parkların büyüklüğü ortalama 100 metrekaredir. Kum zeminden oluşan parklarda, tek kuleli oyun grubu, bağımsız salıncak ve tahterevalli bulunuyor. Bir parkın ortalama maliyeti ise 20 bin TL’dir. Park yapımları tamamlanan mahallelerimiz, Alibeyköy mahallesi, Hocaköy mahallesi, Tüfekçikonak mahallesi, İsaören mahallesi ve Ortaköy mahallesidir. Parklarımızın mahallelerimize hayırlı olmasını diliyor, hizmetlerimizin hız kesmeden devam edeceğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim