İnegöl’e bağl


İnegöl’e bağlı İsaören köyünde ikamet eden, İnegöl’ün dışında çeşitli İl ve İlçelerden gelen hastalara şifa olan, İsaören’in ve İnegöl’ün “Doktor Ninesi” Adviye Şentürk’ün ani  vefatı, İsaörenlilerin yanı sıra hastalarını ve şifaya kavuşturduğu insanları derinden üzdü.
İsaören sakinlerinden “Çıkıkçı Ahmet” diye tanınan Ahmet Durgut’un kızı 66 yaşındaki 4 çocuk annesi Adviye Şentürk, bel fıtığı, kırık, çıkık ve çeşitli adale hastalıklarının tedavisini, babasının yanında, tedaviler sırasında ona yardım ederek öğrendi. Babasının vefatının ardından 30 yaşında görev kendisine kalan Adviye Şentürk, o günden bu yana İnegöllü ve İnegöl dışından gelen bir çok insanın şikayetlerini giderip şifa oldu.
Son zamanlarda İsaören’in ‘Doktor Nine’si unvanına da sahip olan Adviye Şentürk, yakalandığı hastalıktan kurtulamadı. Önceki gün tedavi görmekte olduğu Bursa Tıp Fakültesi Hastanesinde vefat eden Adviye Şentürk’ün cenazesi, İnegöl’e getirilerek dün İsaören köyü Camiinde Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından götürüldüğü köy mezarlığında toprağa verildi.
Cenaze törenine, AK Parti İl Genel Meclisi üyesi M.Akif Kılıç, CHP İnegöl İlçe Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Zambak, İnegöl Belediye Meclisi eski üyelerinden İbrahim Ortakçı, Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi Kurulu üyesi Yusuf Kızıl, Gazeteci Mustafa Güngör, MÜSİAD İnegöl Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Kılıç, İsaören Köyü ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Ertürk, İnegöl Muhtarlar Birliği Derneği Başkanı İsaören Köyü Muhtarı İsmail Çubukçu, Mahmudiye mahallesi Muhtarı Raşit Alan, Cuma mahallesi Muhtarı Abbas Uğur ile kalabalık cemaat katıldılar.
Doktor Nineye Allah’tan rahmet, kederli Şentürk ailesine, dost ve yakınları ile hastalarına başsağlığı dileriz.

Editör: TE Bilişim