İshakpaşa İlköğretim

İshakpaşa İlköğretim okulu tarafından düzenlenen 'Türküler Sevdamızdır' adlı Türkü Gecesinde duygu dolu anlar yaşandı. Okulun Müzik kulübü tarafından hazırlanan, yurdumuzun dört bir tarafından derlenen türkülerin söylendiği gecede, tiyatro kulübü canlandırmalarıyla, kültür edebiyat kulübü de şiirleriyle programa renk kattılar.

Geçtiğimiz Cuma akşamı saat 19.30'da Belediye Kültür Sarayı salonunda gerçekleştirilen geceye Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, bazı okul müdürleri ve veliler katıldı.

Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni Tolga Ataç ve İshakpaşa İlköğretim Okulu eski mezunlarından şu an Zeki Müren Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinde öğrenim gören Seden Canalp ve Emirhan Serin'in yanı sıra yine Çağla Şaşmaz, Samet Sayla, Mert Emre Yıldız  ise enstrümanlarıyla solistlere eşlik ettiler. 

Yusuf Can Baykoz'un Ney’i ile eşliğinde Arzu Altun tarafından 'Bursa’da Zaman' adlı şiirin okumasıyla başlayan program, Ayşenur Kahraman’ın 'Türkülerin Hikayesi' adlı şiirini okuması ile devam etti.

KORO VE SOLO HALİNDE TÜRKÜLER SESLENDİRİLDİ

Bursa’nın Ufak Tefek Taşları, Zeytin Yağlı Yiyemem Aman, Ay Oğlan Tatar mısın?, Göçmen Kızı, Eledim Eledim, Çek Gemici, İki Keklik, Gerizler Başı, Burçak Tarlası ve Atem Tutem Men Seni türküleri koro tarafından seslendirilirken, Berrin Doğan 'Evlerinin Önü Mersin', Serkan Arslan ve Beyza Yavuzyiğit 'Beyaz Giyme', Yağmur Neşe 'Ben Seni Sevdiğimi' türkülerini solo olarak seslendirdiler. Okulun Saz Grubu’da  'Ordunun Dereleri' türküsü ile geceye ayrı bir renk kattı.

Program sonunda bir konuşma yapan İshakpaşa İlköğretim Okulu Müdürü Serhat Özdemir, öğrencilerin performansıyla gurur duyduğunu, programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenler Fatma Alaçam, Miray Arıcı, Hıdır Çelik, Coşkun İpek, Yusuf İşgören, Mehmet Kutlu ve Melek Çalışkan’a  ve öğrenci velilerine teşekkür etti. Programda görev alan öğrencilere okul tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri takdim edildi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, “Okulların görevi, öğrencileri yalnız akademik yönden yetiştirmek değildir, aynı zamanda sosyal ve kültürel yönden de yetiştirmektir. İshakpaşa İlköğretim Okulu bu görevlerini en iyi yapan okulların başındadır. 100 yıllık bir okula da ancak böyle bir gece hazırlamak yakışır” dedi. Baştürk, konuşmanın ardından programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere çiçek takdim etti. Program, çektirilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Müdür Serhat Özdemir, öğrenciler tarafından yapılmış resim ve enstrüman tasarımlarının yer aldığı  sergiyi de Belediye Kültür Sarayı sergi salonunda izlenime açtıklarını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim