Personel sayısının arttırılması için statüsünün yükseltilmesi amacıyla uzun yıllardır uğraşılan İshakpaşa Camisinin B sınıfına alınması beklenirken, İshakpaşa Camisi yerine Sani Konukoğlu Camisine verilmesi tepkiye neden oldu. Sosyal medya üzerinden bazı vatandaşlar bu durumu İshakpaşa Camisine bir haksızlık olarak yorumlarken, İshakpaşa Camisinin sıradan bir cami olmadığını, İshakpaşa Hz, Fatih Sultan Mehmet Han ve Abdülhamid Han'ın emanetine sahip çıkılması gerektiğini ve konuyla ilgili CİMER'e, İl ve İlçe müftülüğüne şikayet edilmesi gerektiğini yazdılar.

Ayrıca İshakpaşa Camisinde görev yapan imam hatip Mehmet Nuri Memiş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda af diledi. Memiş hesabında şu paylaşımı yaptı; “İnegöl’ümüzün gözbebeği İshakpaşa Camii, Sultan Fatih handan, Cennet mekan Sultan Abdülhamid Han’dan bize emanet olan ey ulu mabed, itibarını koruyamadım, affet beni...”

KONUKOĞLU’NA MI VERİLDİ?

Camilerin kategori sıralamasında İshakpaşa'nın C statüsünde kalırken; Sani Konukoğlu Caminin B kategorisine yükselmesi ile merkezi vaaz, ezan gibi faaliyetleri de içinde bulunacak şekilde İnegöl'ün merkez camisinin Sani Konukoğlu olacağı iddia edildi.

MÜFTÜ GÜZEL CEVAP VERDİ

Merkezi ezan ve vaaz sisteminde herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını ifade eden İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Diyanet İşleri Başkanlığına İshakpaşa Cami ve Sani Konukoğlu Camisinin B grubunda olması için teklif verildiğini; 10 madde İshakpaşa Cami ile ilgili sadece cemaat kalabalığı olarak da Konukoğlu Camisi ile ilgili 1 madde olduğunu ve Konukoğlu Caminin kategorisinin yükseldiğini söyledi. Güzel, İshakpaşa Camisinin de önümüzdeki aylarda kategori atlayabileceğini belirtti. Müftü Güzel ayrıca Konukoğlu Camii'nin sadece görevli sayısında bir artış olacağını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim