Okulun bahçesinde gerçekleştirilen etkinliğe, sekiz dalda 90 yarışmacı katıldı. Yarışmada, Anasınıfı velileri  ‘Yaş Pasta’, İkinci sınıf velileri ‘Börek’, Üçüncü sınıf velileri ‘Kurabiye’, Dördüncü sınıf velileri ‘Kek’, Beşinci sınıf velileri ‘Yaprak Sarma’, Altıncı sınıf velileri ‘Şerbetli Tatlılar’, Yedinci sınıf velileri ‘Poğaça’, Sekizinci sınıf velileri ‘Kuru Pasta’ dallarında yarıştılar.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, Nene Hatun Kız Teknik  ve Meslek Lisesi Müdürü Hakan Esen ve Halk Eğitim Merkezi  Gıda-Ağırlama Öğretmeni Nezahat  Tatar’dan oluşan  Değerlendirme Komisyonu, yarışmacıları ön hazırlık, sunum ve lezzet başlıklarında değerlendirmeye tabi tuttu. 

Kalabalık bir seyirci grubunun da izlediği yarışma, öğrenciler açısından da bir ilk niteliği taşıyordu. Yarışmada dereceye giren annelere, aileleriyle birlikte bir akşam yemeğinin yanı sıra, Birinci annenin öğrencisinin sınıfına ise pasta ödülü verilmesi, öğrencileri oldukça heyecanlandırdığı gözlendi. Yarışmaya katılan tüm velilere teşekkür belgesi takdim eden İstaş Kentaş İlk ve Ortaokulu Müdürü Orhan Erdoğan, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen sınıf veli temsilcileri Ajda Sağlam, Şengül Taşdemir, Zehra Bilgin ve Esengül Bozat’a çiçek takdim etti.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Müdür Orhan Erdoğan, “Okulumuzda düzenlediğimiz, ‘Babamla Bir Simiti Paylaştık’, etkinliği ile babalarımızın okula gelmesini, velilerimiz arasındaki kaynaşmayı ve dayanışmayı arttırmayı, ayrıca okul veli ilişkilerini güçlendirmeyi hedefledik. Eğitimde yeterince yer alamayan babaların da eğitimde rol alması gerektiğini vurgulamak ve bir farkındalık yaratmak istedik.  İstaş Kentaş Ailesi olarak hedeflerimize adım adım ulaşmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu gün sınıf veli temsilcilerimiz tarafından organize edilen bu etkinliğimizle de, annelerimizin birbirleriyle tanışmasını, kaynaşmasını sağlama yolunda bir adım attığımızı düşünüyoruz. Buradaki amacımız, annelerimizi yarıştırmak değil, farklı bir gözle okula bakmalarını sağlamak, birbirlerini daha yakından tanımalarına fırsat yaratmaktır. Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen programı hazırlama komisyonumuza, yarışmaya zamanlarını ayırarak katılan yarışmacı annelerimize  ve bizi kırmayarak çok yoğun mesaileri arasında yarışmamıza jüri üyesi olarak katılan  Burhanettin Özdemir, Hakan Esen ve  Nezahat  Tatar’a çok teşekkür ediyoruz. Okulumuzu daha iyiye ve daha güzele taşıma yolunda bu tür etkinliklerimiz ve çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

 

Editör: TE Bilişim