KOSGEB 2016 Yılı Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği´nden yararlanmak isteyen İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) üyelerine, Oda tarafından başvuru sırasında gerekli yardım yapılacak. İTSO Başkanı Metin Anıl, destekten yararlanmak isteyen üyelerini İTSO bünyesinde hizmet veren KOSGEB İrtibat Ofisi´ne davet etti.

İTSO Başkanı Metin Anıl, İmalat sanayinde faaliyet gösteren KOSGEB veri tabanına kayıtlı işletmelerin kullanacakları yerli ve yeni makine/teçhizat alımlarının desteklenmesine yönelik olarak Kredi Faiz Desteği uygulayacağını söyledi. Başkan Anıl, program kapsamında işletme başına sağlanacak kredi üst limitinin 1 milyon 500 bin lira olacağını ve sıfır faizli olarak uygulanacak programda, 300 bin liralık kredi faizinin tamamının KOSGEB tarafından karşılanacağını ifade etti. Sağlanacak kredinin ilk 6 ayının ödemesiz, sonrasında da üçer aylık eşit taksitler halinde 36 ayda geri ödeneceğini kaydetti.

“BAŞVURUDAN ÖNCE İTSO´YA GELİN”

Programdan yararlanmak isteyenlerin KOSGEB´in açıkladığı 8 bankadan birinden kredi kullanacaklarını ifade eden İTSO Başkanı Metin Anıl, teminat sıkıntısı çeken işletmelerin bu sorunlarının giderilmesini için Kredi Garanti Fonu A.Ş.´nin de KOSGEB tarafından programa dahil edildiğini söyledi. Başkan Anıl, KOSGEB´in açıkladığı destekten yararlanmak isteyenlerin 19 Eylül 2016 tarihinden itibaren internet üzerinden başvuru yapabileceklerini belirterek, “Üyelerimiz odamız bünyesinde hizmet veren KOSGEB irtibat ofisine gelerek başvuru için gerekli evrakları temin edebilirler. Burada görev yapan personelimiz, üyelerimize başvuru aşamasında her türlü desteği verecekler” dedi.

Editör: TE Bilişim