Kafkas Folklor Kültür ve Kültür Derneğinde gerçekleştirdiği genel kurul toplantısında ile Ömer Faruk Demirtaş başkanlık görevini Mennan Portakal’a devretti.

Kafkas Derneği’nde gerçekleşen kongrede Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Gürcistan Ankara Büyükelçisi Giorgi Janjğava, Gürcistan Acara Milletvekilleri Anzor Bolkvadze, Pridon Putkaradze, oda başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Kafkas Folklor Kültür ve Kültür Derneği Ömer Faruk Demirtaş, birçok önemli programlar gerçekleştirdiklerini belirterek, “Yaklaşık olarak 2013 yılından beri başkanlık görevini yürütmekteyim. Bu akşam görevi yeni yönetime devredeceğiz. 1999 yılından beri bu dernek çatısı altında bulunmaktayım. Her zaman söylüyorum Ahmet Şen abim aracılığı ile bu dernek çatısı altında girdim. Bu çatının altında olmak bana her zaman onur verdi. Yöneticilik olarak görevlerim başkanlık görevine layık görüldüm. Bu onurlu görev herkese nasip olmaz. Beni bu göreve layık gören tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. 2013 yılından beri birçok dernekte olmayan faaliyetleri gerçekleştirdik. Bunun meyvelerini de yeni yeni almaya başlıyoruz. Köy programlarımız ile köy ile dernek arasında sıkı bir bağ kurduk. Ben bize destek veren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

ÖNEMLİ OLAN HOŞ BİR SEDA BIRAKMAK

Önemli olan hoş bir seda bırakmak diyen İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban şu ifadeleri kullandı; “Bu akşam Kafkas Folklor Derneği’nin kongresi vesilesi ile bir araya geldik. Dernek faaliyetleri kolay işler değil. Yapanlara Allah kolaylıklar versin. Şehrimiz gerçekten cesareti olan insanların üreten hizmet aşkı olan insanlardan oluşmuş bir şehir. Ülkemizde İnegöl gibi şehir görmek çok mümkün değil. İnegöl aynı zamanda kültürlere başkentlik yapan önemli bir şehirdir. Nihayetinde pozitif enerji çıkmış. Ben bu şehire hizmet etme şansı yakaladım. Önce insan olarak hoş seda bırakabilmek için mücadele ediyoruz. Derneklerimiz kültürlerini geleceğe taşımak adına gayret içinde çalışıyorlar. “

AHMET TÜRKEL BU ŞEHRİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Ahmet Türkel’in kararı ile İnegöl’ün kaderinin değiştiğini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Güzel bir kalabalıkla kongre gerçekleştiriliyor. Güzel bir arkadaşımız görevini yaptı ve görevini devrediyor. Mennan abimiz yeni dönemde bu camianın kültürel yardımlaşma hedeflerine ulaşmasına göreve talip oldu. Yöneticilik koşturmak istiyor. Şimdi İnegöl’de Bursa gibi özellikle şehir olarak Kafkaslar balkanlar Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden iş için aş için insanlarımız bir araya geldi. Her gelen kültürü ile beraber geldi. Bunlardan şikâyet edilse de bundan 40 sene önce Yenişehir ile at başı ilçelermiş. Allah razı olsun Ahmet Türkel’in tarihi kararı ile Ankara yolunun buradan geçmesi ile İnegöl’e ciddi katkı sağladı. İnsanların çalışkanlığı ile ekonomisi güçlenmiş. Her geçen gün ekonomik rakamlar yükseliyor. Bu hızlı gelişim ile bir takım sorunlar çıkarsa da İnegöl çok büyüdü. Bu anlamda da ben bu güzelliklerin ortaya çıkmasında bu tip derneklerin çok katkısı var. İnegöl’e defalarca Gürcistan’a gittik iftarlar verdik erzak dağıtımı yaptık, belediyeleri ziyaret ettik güzellikler nasip oldu. Aynı şeyi balkanlarda da yaptık ta Sudan’a bile gittik, Adigey’e gittik. Nihayetinde millet olarak belirli imkânlara sahibiz. Bizim kadim medeniyetimizin geleneğimizin gereğidir. Biz oralar dünde bugünde sahip çıkıyoruz. İnegöl’de ki derneklerde birlik ve beraberlik var. Bugün Yusuf amcamızı hakka uğurladık, hayırlar yaptı güzellikler yaptı. “

Konuşmaların ardından yapılan seçimde Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu;

Başkan Mennan Portakal, Erol Cengiz, Bahri Sevinç, Adnan Taşdemir, Ahmet Özbek, Fahrettin Baykan, Osman Tümer, Ahmet Küpçüoğlu, Ayhan Korkmaz, Ömer Faruk Baykoz, Ramazan Yıldırım, Ali Türkyılmaz, Uğurcan Adıyaman, Aydın Sevinç, Ahmet Zeki Şen.

TÜRKİYE SEVDALIĞINDAN TAVİZ VERMEYİZ

Seçinin ardından bir konuşma yapan yeni Başkan Mennan Portakal ise, “Her ne kadar geçmiş yıllarım cemiyet hayatında geçse de ilk defa başkanlık ve kürsü ile buradayım. Öncelikle beni bu göreve layık gören dostlarıma, aileme teşekkür ediyorum. Benimle beraber listemde görev alan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tabi ki bizim asil olan görevimiz dedelerimizin ninelerimizin kültürlerini gelecek nesillere taşımaktır. Asil toplumlar kültürlerini yaşatanlardır. Bu kültürümüzü ve kimliğimizi devam ettirirken Türkiye sevdalığından asla taviz vermeyiz. Biz dernek çatısı altında radikal çizgide olmadık. Bizim derneğimiz yarım asırlık mazisi ile geçmişte görev almış başkan ve yöneticilerine ekonomik anlamda destek vermiş esnaf arkadaşlar ve abilerime özelliklede çocuklarını bize emanet eden anne ve babalara da teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca Türkiyeli Gürcü olmaktan mutluyum ve onurluyum. Kadın kollarımızın mozaik çalışmalarını kutluyorum. Neler yapacağımız hakkında fazla konuşmak istemiyorum. Her şeyin güzeline layıksınız. Hayırlı uğurlu olsun.”

Editör: TE Bilişim