İnegöl-Bozüyük arası

İnegöl-Bozüyük arası devlet karayolu üzeri Avarlar kavşağında dün saat 16.30 sıralarında meydana gelen inanılmaz kazada, kereste yüklü kamyonun gevşeyen halatı germeye çalışan sürücü, yoldan geçen minibüsün çarpması sonucu feci şekilde hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, Mobilyacılar Sanayi Bölgesinden yüklediği keresteleri 11 DU 103 plakalı kamyonu ile Bilecik’e bağlı Söğüt ilçesine götürmek için yola çıkan Bozüyük Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi 53 yaşındaki sürücü Mehmet Has, Avarlar kavşağını geçer geçmez, yükü tutan halatın gevşediğini gördü. Kamyondan inip halatı gerginleştirmeye çalışan sürücü Mehmet Has’a, Bursa’dan Bozüyük istikametine gitmekte olan sürücü Şükrü Tetik yönetimindeki 16 Y 0344 plakalı minibüs şiddetli bir şekilde çarptı.

Çarpmanın etkisiyle havalanarak yaklaşık 50 metre ileriye fırlayıp, asfalt zemine düşen kamyon sürücüsü Mehmet Has ağır yaralandı. İlk müdahalesi olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansında görevli ekiplerden tarafından yapılan Mehmet Has, daha sonra İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kamyon sürücüsüne çarparak ölümüne neden olan 16 Y 0344 plakalı minibüsün sürücüsü emniyet ekipleri tarafından gözaltına alınırken, kaza nedeniyle İnegöl-Bozüyük arası yol bir süre tek taraflı olarak trafiğe kapatıldı.

Kaza ile ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Editör: TE Bilişim