İnegöl Şoförler Odasında düzenlenen protokolde, imzalar atılmadan önce bir açıklama yapan Şekerbank İnegöl Şubesi Müdürü Evrim Esen Güçlü, ‘Kapımız Esnafa Açık´ projesinin mahalleyi mahalle yapan esnaf için el ele verelim, kapıları hep açık kalsın mesajı ile başladığını belirtti. Kampanya kapsamında tüketicileri mahalle esnafından alışveriş yapmaya yönlendirdiklerini ve bu alandaki çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Güçlü, açık platformu ile esnafın işlerini kolaylaştıracak, onların rekabet gücünü artıracak ve onları teknolojiye ve değişime açacak yeni ürünler sunduklarını kaydetti.

‘Kapımız Esnafa Açık´ platformu ile esnafın iş hacminin artması ve böylece kapılarının hep açık kalması, üretimin ve beraberinde ülke ekonomisinin canlanmasına katkı sağlanması hedefleniyor. Protokol ile odaya kayıtlı olan esnafın aylık eşit taksit ödemeli, 3 ay ödemesiz veya 3 ayda bir taksit ödemeli ve 48 aya varan vade seçenekleriyle finansman ihtiyaçları da karşılanıyor.

4 MİLYON LİRALIK KREDİ KULLANILDI

Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz ise, “Kapımız Esnaf Açık protokolünü daha önce 2011 yılında Şekerbank´la imzalamıştık. Başarılı ve olumlu bir kredi anlaşması olmuştu. 3 ayda bir ödemeli, esnafımızın önünü ciddi biçimde açan bir kredi anlaşmasıydı. Bu süreçte tekrar Şekerbank böyle bir protokol gerçekleştirdiği içini teşekkür ediyorum. Önceki protokol kapsamında 4 milyon liralık bir kredi kullanılmıştı. Ve takip oranı yoktu. Malumunuz bizim küçük esnafımız her zaman kredisini zamanında ödüyor. Bu anlamda böyle bir imkanı esnafımıza tekrar sağladığınız için sizlere odam ve üyelerim adına teşekkür ediyorum. İnşallah bu süreçte insanlar sıkıntılarını gidermek için alacakları 3 ayda bir ödemeli kredi en azından bir can suyu ve bir nefes olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Güçlü ve Korkmaz tarafından protokol imzalandı. 

Editör: TE Bilişim