Uzun yıllar sonra ilk kez kar kalınlığının 1 metreyi aştığı İnegöl bölgesinde kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün başarılı operasyonel çalışmasıyla kapanan köy yolları hızlı bir şekilde trafiğe açılırken, belediye çalışanlarının kahramanca mücadelesi kırsal mahallelerde ki vatandaşların takdirini topluyor. Oylat bölgesi ile Cerrah ve Yenice Mahallelerinin üst kısımlarında yer alan kırsal bölgeler ile Boğazova Mahallesinde kar kalınlığı yer yer 2 metreye yaklaşırken, Mezit boğazı mevkiinde yer alan kırsal mahallelerde ise kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Yetkililer zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmamasını istediler.

Günler öncesinde Meteoroloji Müdürlüğü tarafından yapılan yoğun kar yağışı uyarısı üzerine seferberlik ilan eden İnegöl Belediyesi, oluşturduğu kriz masası ile yolların trafiğe kapanmasına fırsat vermedi.

Vatandaşların zorlu kış şartlarında mağdur olmamaları için çalışmalarına aralıksız olarak sürdüren ekipler, karla mücadele çalışması kapsamında 2 vardiya ve 7 grup halinde, 24 saat boyunca çalışmalarını devam ettiriyor. Ekipler, bir yandan kapanan yolları açık tutarken diğer yandan da buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Ulaşımın rahat ve sorunsuz sağlanması için çalışmaların sürdüğü İnegöl’de öncelikle ana yollar açılırken ara yollarda da nöbetçi ekipler hazır bulunduruluyor.

İlk 2 günde İnegöl’e bağlı kırsal mahallelerde kapanan köy yolu şikayeti alınmazken, Oylat bölgesine çıkmak isteyen bazı vatandaşların, tedbirsizlik nedeniyle araçlarıyla yolda kaldıkları ihbarı alındı. Duruma acil müdahale eden ekipler, kara saplanan araçları bulundukları yerden çıkardı.

Yine belediye ekipleri cenazesi olan vatandaşlara da araç takviyesi yaparak, defin işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağladı.

Karın 1 Metreyi aştığı bölgelerde belediye çalışanlarının kahramanca mücadelesi gözlerden kaçmazken, ilk kez İnegöl bölgesinde elektrik kesintilerine ilişkinde şikayetler alınmadı.

Çarşamba günü akşamına kadar aralıksız yağışların devam edeceğini açıklayan belediye yetkilileri, özellikle kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların, zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını, yaşanan olası mağduriyetlerde kendilerine ulaşılmasını istediler.

FIRTINA ETKİSİ VAR

Karla mücadele Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı operatörlerin zaman zaman karşılaştıkları fırtına nedeniyle büyük zorluklar yaşadıkları öğrenildi. Görüş mesafesinin yer yer 1 metreye düştüğü bölgelerde mücadeleden vazgeçmeyen ekipler, kırsal mahallelerde ki muhtarlar ile koordineli çalışıyorlar.

Editör: TE Bilişim