İnegöl´de 3 bin 707 öğrencinin katılması gereken sınava yaklaşık bin öğrenci katılamadı.

12 sınav merkezinde Cumartesi 2 ve Pazar günü de 1 olmak üzere 3 oturumda yapılan Açık Lise ve Ortaokul sınavlarında bin 238 öğretmen görevlendirildi. İnegöl´de 3 bin 429 öğrenci Açık Lise, 278 öğrenci ise Açık Ortaokul olmak üzere toplamda 3 bin 707 öğrenci sınavlara girecekti. Aşırı kar yağışı nedeniyle sınava girmek için zorlu bir mücadele veren öğrencilerden bazıları başarılı oldu, bazılarıysa sınava yetişemedi. İnegöl´de yaklaşık bin öğrencinin bu sınavlara giremediği öğrenildi.

Sınavın tekrar edilmesini isteyen öğrenciler için ise, Milli Eğitim Bakanlığından müjdeli haber geldi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle sınava giremeyen öğrencilere ikinci bir hak tanınacağı duyuruldu. AÖL Açıköğretim Lisesi, herhangi bir nedenle öğrenimlerine devam edemeyen kişilere, okula devam mecburiyeti olmadan, kendi kendilerine çalışarak yarıda bıraktıkları öğrenimlerini tamamlama ve bir üst okula gidebilme olanağını sağlamaktadır.

KAR NEDENİYLE SINAVA GİREMEYENLERE TELAFİ HAKKI VERİLECEK

Açıklamada bulunan MEB yetkilileri sınav takvimindeki sıkışıklık sebebiyle genel bir erteleme yapamadıklarını belirtti. Yetkililer, kar nedeniyle sınava giremeyen öğrenciler için telafi sınavı hakkı verileceğini söyledi. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim