Önceki gece başlayan

Önceki gece başlayan kar yağışı nedeniyle, dün İnegöl' bağlı 28 köy yolu ulaşıma kapanırken, 36 köyde de Taşımalı Eğitim aksadı. Mezitlerde ise, TIR'ların karlı yolda kayarak yolu kapaması nedeniyle, İnegöl Bozüyük arası ulaşım yolundaki trafik   zaman zaman durma noktasına geldi.

Gece saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran kar yağışı nedeni ile İnegöl’e bağlı Esenköy, Çiftlik, Kıran, Kayapınar, Turgutalp, Fevziye, Elmaçayır, Gülbahçe, İnayet, Çaylıca, Çayyaka, Lütfiye, Karakadı, Kestanealan, İclaliye, Eskiköy, Soğukdere, Maden, Hamidiye, Konurlar, Bahariye, Muratbey, Hayriye, Sultaniye, Gedikpınar, Kocakonak, Güzelyurt ve Hamitabat olmak üzere toplam 28 köyün, İnegöl’le bağlantısını sağlayan yolların kapandığı, kar nedeni ile kapanan yolların açılması konusundaki çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Kapanan köy yollarını açmak için 2 Karayolları Bölge Müdürlüğü ve 1 Belediye ekibinin çalışmalarının devam ettiği, 1 ekibinde acil durumlar için bekletildiği ifade edildi. Öncelikli olarak Bahariye köyünde askere gidecek olan bir genç ve Turgutalp köyünde bir cenaze için yolların açıldığı, Oylat tarafında Belediye ekiplerinin, Turgutalp ve Konurlar köyü tarafında ise, Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin kapanan köy yollarını açmaya devam ettiği belirtildi.

İnegöl-Ankara karayolu üzeri Mezitler mevkiinde kar nedeni ile trafik akışında sorun olmadığı, ancak TIR'ların kayarak yolu kapaması nedeniyle zaman zaman trafiğin durma noktasına geldiği ifade edildi.

Taşımalı eğitimde ise kapanan köy yolları nedeniyle 36 köyde taşımalı eğitim de aksama olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, "İlçe merkezimizde ve beldeler de herhangi bir problem yok. Eğitim normal bir şekilde devam etmektedir. Sadece taşıma ile eğitim gören 36 köy okulunda, köy yollarının kapalı olması nedeniyle öğrenciler bir gün izinli sayıldı. İlgililer yolların açılması ile ilgili çalışmaları devam ettirmektedirler. Yağışların Pazartesi gününe kadar devam etmesi halinde Köylerden Taşımalı Eğitim Merkezlerine öğrenci taşıyan servis şoförlerinin, yollarda risk olduğu müddetçe yola çıkmamalarını istiyoruz. Öğrencilerimizi riske atmamalarını, Taşımalı Eğitim Merkezlerindeki okul müdürlerini arayarak, o gün okula gelemeyeceklerini bildirmeleri, bizim için yeterlidir. Okul idareleri bu öğrencilerimizi izinli sayacaklardır. Öğrencilerimizin bu konuda ders kaybı olmayacaktır" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim