Serüven Derneği üyeleri, 13 Şubat tarihinde Ankara´dan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünden basın açıklaması yaparak başlattıkları ‘Kardeşlik İçin Evet´ yürüyüşünde 400 kilometrelik parkuru tamamlayarak İnegöl´e ulaştılar. Dün sabah İnegöl´e gelen Salim Gören, Soner Gürkan Yücel ve Fatih Sarıkaya, İnegöl Belediyesi önünde Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile bir araya geldiler.

İKİ HAFTADIR YOLDALAR

Ankara´dan başlayan yürüyüşü Eskişehir, Bilecik, Bursa, Yalova, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Düzce, ve Bolu´dan sonra tekrar başlangıç noktası Ankara´da sonlandıracaklarını belirten Salim Gören, 23 Şubat Çarşamba günü Ankara´da Cumhurbaşkanlığı külliyesinin önünden hareket ettiklerini ifade ederek “Şuana dek bu vatan, bu bayrak uğruna canlarından geçen aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi emeğimizle selamlamak için 15 Temmuz gecesi yaşadığımız o üzücü olayda o bomba düşen noktaya 16 karanfil bırakarak 1071 km olarak belirlediğimiz rotaya bismillah dedik. 13 gündür yoldayız. Arkadaşlarımızla beraber ilerliyoruz adım adım. Eskişehir´e geldik, oradan Bozüyük ve şimdi de İnegöl´deyiz. Sayın Belediye Başkanımıza da milli iradenin gücüne kuvvetine inandığımız ve onları da selamladığımız için bir merhaba demek istedik. Sağ olsunlar kendileri bizi kabul ettiler” dedi.

BİSİKLETE DAHİ BİNMEDEN TAMAMLAYACAKLAR

İnegöl´e kadar 400 km yol aldıklarını kaydeden Gören, “Yolculuğumuz devam ediyor. Yaklaşık 400 kilometre gibi bir mesafe kat ettik. Çok zorlu geçti. Köylerde kalıyoruz, köylülerimizle buluşuyoruz. Muhtarlarımızla, cami imamlarımızla, köy halklarıyla ve birçok güvenlik görevlilerinden tutun tesislerde mola veren uzun yol araç sürücülerine kadar birçok insanla selamlaşıyoruz. Yolculuk zor dedik. Arkadaşlarımız zaman zaman sakatlıklar yaşadılar. Bir müddet sonra çantalarımızı bir arkadaşımıza devrederek devam etmeye başladık. Şuanda lojistik destek sağlıyorlar. Bizim bir yeminimiz var. 1071 km tamamlanana kadar kesinlikle bisiklet dahil hiçbir araca binmeyeceğim. Arkadaşlarım da bu yeminime destek vermek için kendilerinden feragat ettiler. Amacımız bu, hedefimiz bu” diye konuştu.

KARDEŞLİĞİMİZ BOZULMASIN

Salim Gören, yürüyüşün adını da ‘kardeşliğe evet´ olarak belirlediklerini kaydederek şöyle devam etti: “Malum bir referandum sürecindeyiz. 16 Nisan´da bu ülke sandığa gidecek ve yeni bir yönetim sistemine ya evet ya hayır diyecek. Biz Türkiye´deki çevre dernekleri arasında ilk kez bir basın bildirisi ile bu referanduma evet diyeceğimizi açıklayan bir derneğiz. Ancak malum kamplaşmadan, bölünmeden bu ülke çok çekti. 80´li yılları üzülerek hatırlıyoruz. O gün sokak sokak ayrılan insanlar bugün kardeş kardeş sokaklarda yürüyebiliyorlar. Aynı bu şekilde 16 Nisan´ı atlattıktan sonra da insanların bugün kalplerini kırmaları sonrası bir araya geleceğini bildiğimiz için ve bu üzücü hadiseleri duyduğumuz için ne olursa olsun ister vatandaşlarımız evet desin, ister hayır desin kardeşliğimiz bozulmasın. Bu yüzden kardeşliğe evet diyoruz. Bu mesajımızı da vererek dostluğun, barışın, kardeşliğin her şeyin üzerinde olması gerektiğine inanıyoruz. Yürüyüşümüzdeki amacı da bu şekilde ortaya koyuyoruz.”

MİLLİ İRADEYİ ORTAYA KOYMAK ADINA YÜRÜYORLAR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise bu sözlerin ayakta alkışlanacağını kaydederek “Ben Salim Bey ve arkadaşlarını kutluyorum. Yarım saat önce Basın Halkla İlişkiler Müdürümüzle buluşmuş arkadaşlar. Şimdi de mili iradeye sahip çıkmak ve gerçekten Türkiye´nin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanmış en acı, en elim olaylardan biri olan 15 Temmuz darbe kalkışmasına karşı milli iradeyi ortaya koymak adına hiçbir araç kullanmadan yaya olarak 1071 km ki 1071 tarihi bizim tarihimiz açısından da çok anlamlı. Kendilerini kutluyorum, tebrik ediyorum. Sağ olsunlar bugün güzergah üzerinde bizleri de ziyaret ettiler” dedi.

NESİLLER BOYU ANLATMAK LAZIM

Başkan Aktaş, 15 Temmuz´un toplumu çok derinden etkileyen bir olay olduğunu da ifade ederek “15 Temmuz´un belki etkileri itibariyle yavaş yavaş kendini kaybetti gibi gözükebilir ama gerçekten sonuçları itibariyle toplumu çok derinden etkileyen bir olaydı. Bunu nesiller boyu anlatmak lazım. Birlik ve beraberlik, ayrışmama noktasındaki söylemlerine de yürekten katıldığımı ifade ediyor arkadaşlarımıza kolaylıklar ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Belediye önündeki buluşmanın ardından Salim Gören, Soner Gürkan Yücel ve Fatih Sarıkaya kalan 671 km´lik parkuru tamamlamak üzere yeniden yola koyuldu.

Editör: TE Bilişim