Azmettiren ABD’yi, Katil İsrail’i, onlara sponsorluk yapan BM’yi ve katliamlara ses çıkarmayan İslam ülkelerini kınıyoruz, hepsini lanetliyoruz” dedi.

‘Ortadoğu’da tarafsız olmalıydık’ diyenleri sert bir dille eleştiren Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Sinan Aktaş, “Biz millet olarak mazlumdan yana tarafız. Gazze’den, Arakan’dan, Myanmar’dan, Doğu Türkistan’dan yana tarafız. Bu topraklar bize şehitlerin emanetidir. Bugün empati yapma günüdür. Biz insanız, insan için sancılıyız, bugün taraf olmak zorundayız” şeklinde konuştu.

UTANMASALAR KATLEDİLEN ÇOCUKLARI KINAYACAKLAR

Batılı ülkelerin emsali görülmemiş bir çifte standart uyguladığını belirten Sinan Aktaş, batıdan yardım istemeyi, ölü gözünden yaş beklemeye benzetti. Sinan Aktaş, Gazze’de çocuklar katledilirken sesini çıkarmayanların, kendi ülkelerinde bir balina kıyıya vurduğunda dünyayı ayağa kaldırdıklarını kaydederek, “Gazze’ye bombalar yağdırılırken, utanmasalar, ‘niye bomba atılan yerde duruyorsunuz’ diyerek çocukları kınayacaklar. Gazze’de öyle saldırılar var ki, yüreğimizi yakıyor. Batı izliyor, İsrail katlediyor. Azmettiren ABD’yi, Katil İsrail’i, onlara sponsorluk yapan BM’yi ve katliamlara ses çıkarmayan İslam ülkelerini kınıyoruz, hepsini lanetliyoruz. Biz artık Birleşmiş Milletler yerine, ‘birleşmiş yürekleri’ harekete geçirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim