İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, bulaş oranının arttığı toplu organizasyonlara dikkat çekerek İnegöllü vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyardı.
Her türlü tedbirin alınmasına rağmen düğün, nişan ve taziyelerde bazı problemlerin çıktığını vurgulayan Görücü, vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları noktasında hatırlatma yaptı. Görücü pozitif bir vatandaşın 20-30 kişiye hastalık bulaştırabileceğini belirterek "Kurallara hepimiz uymak zorundayız" dedi.


KALABALIK ORTAMLARDA BULAŞMA DAHA FAZLA
Şükrü Görücü'nün açıklaması şu şekilde;
Her türlü tedbiri almamıza rağmen, özellikle düğün, nişan ve taziyelerde bazı problemler çıktı. Bu tip alanlarda vatandaşlarımızın maske, mesafe ve hijyene mutlaka dikkat etmeleri lazım. Düğünlerde yasak olmasına rağmen, insanların halaya davet edilebilmesini gördük. Bu hastalığı taşıyan birinin 20-30 kişiye bulaştırabildiğini tekrardan hatırlatmak isterim. Düğün gibi ortamlarda bu bulaş daha fazla. Tabi kurallara uyan vatandaşlarımıza da ayrı teşekkür ediyoruz. Uymayanlara da bir daha hatırlatıyoruz. Ceza vermek istemiyoruz ama isteyene de ceza vermekten çekinmeyiz. İnsanlar her şeyden önce kendi sağlığını, ailesinin sağlığını ve ilçenin sağlığını düşünecek. Kurallara hepimiz uymak zorundayız.  Biliyorsunuz geçen bir şarkıcı düğünde 'halay çekmeyen korona olsun' dedi. O şarkıcının görevi o değil. Eğer ona şarkı söyleme izni veriliyorsa ona göre davranmalı. Bu kurallar ve tavizler art niyetli kullanılmamalı. Ben bir kez daha kurallara uymaları noktasında hemşerilerimi uyarıyorum.

Editör: TE Bilişim