10 Nisan Polis Hafta

10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında, yıl içerisinde başarı gösteren 30 polise, Kaymakamlık tarafından Başarı Belgesi verildi. Geçtiğimiz günlerde tutuklanan kadın zanlıyı Bursa cezaevine teslim ederken, zanlının akrabaları tarafından darp edilen Polis Memuru Celal Kaplan'a da başarı belgesi verildi.
Yıl içerisinde özverili bir şekilde çalışan 30 polis memuruna dün saat 10.00'da Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen törenle başarı belgeleri verildi. Törene Kaymakam Aziz İnci, Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, Emniyet Müdür Yardımcıları Tuncay Gönültaş ve Alaattin Demirci, Başkomiserler, Komiserler, Birim Amirleri ile polis memurları katıldı.
Törende konuşan Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, özverili çalışmalarından dolayı başarı gösteren polis memurlarına Başarı Belgelerinin hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Kaymakam Aziz İnci ise, 10 Nisan Polis haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirterek, "Polis teşkilatı çok büyük bir ailedir. Özellikle son yıllarda teşkilatımız, hem yasalarla hem de sağlanan imkanlarla daha da güçlendirilmiştir. Teşkilatımız, 24 saat vatandaşımızın huzur ve can güvenliğini, ülke genelinde kanun hakimiyetini sağlamak için çalışan, gerektiğinde hayatını bu uğurda vererek şehit olan personelden oluşmaktadır. İlçemizde de çeşitli olayların önlenmesi, kanun hakimiyetinin sağlanması, vatandaşın huzuru, can ve mal güvenliğinin sağlanması için fedakarca çalışmalarını yürütmektedir. Teşkilatın başarısı, vatandaşın polise vermekte olduğu bundan sonrada vereceği desteğe bağlıdır. İlçemizde Kaymakamlık, Belediye, çeşitli meslek kuruluşları, STK, kamu kurumları arasında çok ahenkli bir çalışma düzeni mevcuttur. Bunun yanında da biz vatandaşımızdan Kaymakamlığımızın tüm birimlerine karşı büyük bir ilginin olduğunu görüyoruz. Bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Böylece devlet-vatandaş işbirliği anlamında kamu kurumları ile vatandaşlar arasındaki bu uyumun gelişerek sürmesi halinde, teşkilatımızın  ve diğer güvenlik birimlerinin de başarısının artacağı kuşkusuzdur. Destek veren kurum ve kişilere teşekkür ediyorum. Bu desteğin sürmesini diliyorum. Tabi ki, teşkilatta tüm meslek mensupları bu mesleğe girerken her türlü fedakarlığa, her türlü sıkıntıya göğüs germeyi kabul ederek girmişlerdir. Ama takdir edileceği üzere bazı arkadaşlarımızın gayreti, başarısı elbette daha fazla olmaktadır. 30 personelimize başarı belgelerini takdim ediyoruz. Tüm teşkilatımızın Polis Haftasını kutluyorum." dedi.
30 PERSONELE BAŞARI BELGESİ
Konuşmanın ardından Kaymakam Aziz İnci, Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, Emniyet Müdür Yardımcıları Tuncay Gönültaş ve Alaattin Demirci, Başkomiser Hasan Öztürk, Komiser Cüneyt Salgın, Komiser Yardımcıları Tuncay Gülmez, Umut Kaplan ve Selda Kocaefe ile Başpolisler Feramuz Göl ve Soner Gevancı, Polis memurları Celal Kaplan, Metin Topçu, Mustafa Sözsoy, Hakan Altay, Ersin Yaşa, İbrahim Erol, Ramazan Terzioğlu, Şahin Aydeniz, Eyüp Kayacan, Ümit Kara, Nevzet Uyar, Aydoğan Üzüm, Ünal Kavak, Mustafa Çelebi, Ümit Şen, Öner Tarık Şentaş, İsa Delibaş, Özer Uçgun, Mehmet Kurt ve Fuat Aşık'a başarı belgelerini takdim etti.
DARP EDİLEN POLİS ONÖRE EDİLDİ
İnegöl’de yakalanan ve uyuşturucu suçundan tutuklanan kadını, Bursa’ya götürerek, cezaevine teslim ederken, kadın mahkumun yakınları olduğu bildirilen 15 kişilik grubun saldırısına uğrayarak, kafasından yaralanan polis Memuru Celal Kaplan'a da Başarı Belgesini veren Kaymakam İnci, geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Kısa bir süre önce bir olay yaşandı. Polis memurumuz bir zanlıyı teslim ederken, görünmez bir kaza yaşadı. İsteseydi zanlıyı vurabilirdi. Ama vurmadı. İşte böyle, gerektiği zaman canını bile vermeye hazır, duyarlı insanlardan oluşan bir teşkilatımız var" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim