İnegöl'de erkenci diye tabir edilen kirazın hasadına başlandı. Verim, kalite ve fiyatların iyi olmasından dolayı üreticinin yüzünü gülmeye başladı.

Hasatla ilgili bilgi veren İsaören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Erhan Ulu, “Erkenci kirazı (yarımca) hasadımız başladı. Kiraz olarak İsaören ve çevresinde 300 ton civarında rekolte bekliyoruz. Fiyatlar 5-7 TL arasında şuan da. Beklentimiz bu. Kirazın maliyeti zaten bize 4 lira. Verimli bir yıl oldu, kalite oldukça iyi.  Piyasa güzel olursa, yine umduğumuzu yakalarız. Şu anda fiyatlar günlük değişiyor. İstanbul, İzmir, Antalya, Kayseri, Eskişehir ve Ankara'ya kiraz gidiyor" dedi.

GİDER İSYANI

Ulu, “İşçiye 100 lira yevmiye veriyoruz. Yemeği, yol masrafı ile birlikte 120 lirayı buluyor. Bugün bir yevmiyeci günde ancak 50 kilo kiraz toplar. Bu bakımdan maliyet yüksek oluyor” ifadelerini kullandı.

İHRACAT HEDEFİ

Ulu, “1 ay sonra Napolyon kirazı hasadı başladığında nasipse yine ihracata yöneleceğiz. 150-200 ton civarında da Napolyon kirazı bekliyoruz. Bu tonajı yakalarsak ihracat yapmak istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim