Hayriye Mahallesi muhtarlığı, Kalkınma Kooperatifi, Köy Derneği, Ben Yok, Biz Varız Yardımlaşma Fonu işbirliğinde geçtiğimiz Pazar günü Hayriye Mahallesinde düzenlenen “Kırsal Kalkınmada Hayriye ve Komşu Köyler” konulu bilgilendirme toplantısına Hayriye, Konurlar ve Muratbey Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar katıldı.

Ankara Kalkınma Atölyesi Başkanı Ertan Karabıyık, eğitim uzmanı Ercan Eroğlu‘nun konuşmacı olarak katıldığı toplantı yaklaşık 1,5 saat sürdü. Ercan Eroğlu, geçmişte hazırladığı Hayriye Köyü tezini anlatıp, vatandaşlara bilgilendirme yaparken, Ertan Karabıyık ise, kırsal kalkınmalara dünyadan birçok örnek verdi. Toplantı konuşmacılara verilen plaketlerle sona erdi.

Hayriye Mahallesi Muhtarı Basri Yıldırım, “Bu soğuk havada bizleri kırmayıp Ankara‘dan gelen Ercan Eroğlu ve Ertan Karabıyık‘a çok teşekkür ederim. Hayriye Mahallesi ve civar mahalleler için faydalı bir toplantı olduğuna inanıyorum. Özellikle yakın gelecekte gençlerin gerek kendileri için, gerekse mahalleleri için nasıl yatırım yapabilecekleri konusunda bilgi sahibi olmuştur” diye söyledi.

Editör: TE Bilişim