Koronavirüs salgını ve ramazan ayı dolayısıyla düşen kan bağışlarına dikkat çeken Türk Kızılay İnegöl Şube Başkanı Varol Yılmaz, İnegöllü vatandaşları kan vermeye davet etti.

Kızılay kan toplama aracının, 11-12-13 Mayıs tarihleri arasında İnegöl’de olacağını belirten Yılmaz, “İftardan sonra 01:00’a kadar merkez imam hatip lisesi bahçesinde İnegöllü vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz” dedi.

Varol Yılmaz yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kulandı;

ACİL DEĞİL SÜREKLİ İHTİYAÇ

“Koronavirüs salgını ve ramazan etkisiyle stoklarımız eridi, Bursa bölgesinde günlük ihtiyaç duyulan ve toplanması gereken 450 ünite kanı alamıyoruz.  Özellikle bu dönemde halkımıza rutin kan bağışlarını yapmaları konusunda biraz daha hassas davranmaya davet ediyoruz, çünkü kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Bugün hastanelerimizde trafik kazaları, ameliyatlar ve onkoloji hastalarımızın kan ihtiyacı oluyor.”

ORTAM HİJYENİK
“Ramazan sürecinde iftar ve sahur vakitleri dikkate alınarak kan alımını iftardan sonra gece saat 01,00 kadar uzattık. İnegöl’de 11-12-13 Mayıs tarihlerinde, merkez imam hatip bahçesinde vatandaşlarımız 15 dakikalarını ayırarak kan bağışlarını yapabilir. Kızılay kan merkezleri hijyenik ortamlardır endişe edilecek bir durum yoktur.”

KAN ÜRETİLEMEYEN DOKUDUR
“Bu anlamda koronavirüs rahatsızlığı ve ramazan nedeniyle azalan kan stoklarımızı tekrar istenilen seviyelere yükseltilmesi için, afetlere ve olağan üstü durumlara hazır stoklara erişebilmemiz için desteğe ihtiyacımız var. Kan labaratuvarlarda üretilemeyen bir dokudur bir insan başka bir insana bağışlarsa hasta şifa bulabilir. İnegölümüzün bu konuya hassasiyet göstereceğine inanıyoruz şimdiden teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim