Yoğun kış döneminde kış lastiği olmayan araçların zaman zaman yolun tamamen kapanmasına neden olduğunu ifade eden Başkan Bahattin Korkmaz, “Bu durum yolların tamamen kilitlenmesine, insanların mağdur olmasına neden oluyor. Bu tip sıkıntıların önüne geçmek için birçok önlem alınıyor. Son olarak bir yönetmelik yayımlandı ve bu yönetmeliğe göre, yolcu ve eşya taşıyan ticari araçlar kış lastiği takmadan yola çıkamayacaklar. Geçtiğimiz yıl 1 Aralık tarihinden 1 Nisan tarihine kadar, kış lastiği takılmayan yük ve yolcu taşıyan ticari araçların yola çıkmasına müsaade edilmemişti. Bu uygulamanın bu yıl da aynı tarihler arasında hayata geçmesini bekliyoruz. Böylelikle önemli ölçüde, kış aylarında yaşanan yol kapanmalarının, araçların yollarda kalmasının önüne geçilmiş olacak” dedi.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI

Kış aylarında karla mücadele yerine, kış şartlarına hazırlıksız araçlarla mücadele edilmesi gerektiğini belirten Korkmaz, son 14 yılda trafiğe çıkan araç sayısı yüzde 125 artmasına rağmen, alınan tedbirler ve yapılan bölünmüş yollar sayesinde trafik kazalarında can kaybının azaldığına dikkat çekti.

ZORUNLU HALE GETİRİLDİ

Korkmaz, kışın artan kazaların daha da azaltılması kapsamında, kış lastiğinin zorunlu hale getirildiğini, bu kurala uymayana para cezası uygulanacağını söyledi. Korkmaz, yapılan bu uygulamaların vatandaşlar için olduğunu, uygulamanın neticesinde hem kazaların daha da azalacağını ve insanların da daha az zarar görebileceğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim