İnegöl İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, karlı yolları aşarak ulaştıkları kırsal mahallelerde yaşayan engelli ve yaşlı vatandaşların, Covid-19 aşılarını uyguluyorlar.

Sağlık ekipleri, son olarak İnegöl’ün kırsal Bilal mahallesinde yürümekte zorluk çeken yaşlı ve engelli vatandaşların ayağına giderek hatırlatma aşılarını uyguladılar. Evinde 3. doz aşısı uygulanan Fahriye Aydin, aşı olmayanlara “Benim torunum aşı olmadı, hastanede yatıyor. Aşı olmamışlar. Niye olmuyorsunuz aşı?” şeklinde tepki gösterdi. İnegöl İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Kavak nezaretinde Bilal mahallesine gelen sağlık ekibi, Mahalle Muhtarı Ayşe Günhan tarafından gösterilen adreslerde yaşayan yaşlı ve engelli vatandaşların, hatırlatma aşılarını uyguladılar.

ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN

3. doz aşı uygulanan yürümekte zorluk çeken 73 yaşındaki Fahriye Aydin, “3. Aşımı olacağım. İlk ikisi hiçbir yan etki yapmadı. İnşallah bu da yapmaz. Kendimi koruyorum. Yürüyemem dedim muhtarımıza, o da sağ olsun söylemiş. Ne mutlu ayağımıza geldiler. Allah devletimize zeval vermesin. Ayağınıza sağlık. Allah razı olsun. ” Dedi.

TORUNUM HİÇ VURUNMADI

Aşı olmayanlara tavsiyede bulunan Aydin, “Aşı olsunlar. Bak torunum aşı olmadı.  Yatıyor hastanede şimdi. Tek başına yatıyor. Aşı olmamışlar. Niye olmuyorsunuz aşı?

HASTA OLMUYORUZ

4. doz aşısını olan 76 yaşındaki Melike Keskin, “Aşı iyi. Hasta olmuyoruz. Elinize, ayağınıza sağlık.” Dedi.

AŞI OLUĞUMDA İYİ OLUYORUM

3. doz aşısını alan 78 yaşındaki Gülbahar Taşdemir, “Allah razı olsun. Ben bir yere gidemiyorum. Aşı oluğumda iyi oluyorum. “ ifadelerini kullandı.

ENGELLİ VE YAŞLI VATANDAŞLARIMIZ AŞI OLDU

Bilal mahallesi Muhtarı Ayşe Günhan, “İlçe sağlık Müdürümüzü aradım; bazı vatandaşlarımız evlerinden çıkamıyor, şehir merkezine gidemiyorlar, aşı olamıyorlar diye söyledim. O da sağ olsun kırmadı. Bu gün sağlık ekiplerimiz geldiler. Engelli, yaşlı vatandaşlarımıza, ilçe merkezine gidemeyenlere aşı uygulaması yapıldı. Çok memnun olduk. Devletimize teşekkür ederiz. Vatandaşlarımızın ayaklarına kadar hizmet getirdiler.” Dedi.

AYAĞA HİZMET

İnegöl İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Kavak da, “Yaklaşık 2 yıldan bu yana tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinden hem sosyal yaşam, hem iş hayatı oldukça olumsuz etkilendi. Doğal olarak kış mevsimi nedeniyle de evlerinden çıkamayan vatandaşlarımızın da riskleri bir kat daha artmış durumda. Bizim bu hastalığı atlatmamız için mutlak surette aşılamanın başarıya ulaşması gerekiyor. Bizlerde bunu hayata geçirmek için çaba sarf ediyoruz. Devlet hastanemiz, özel hastaneler ve aile sağlık merkezlerinde bu aşılar yapılabilmektedir. Hizmete ulaşamayan engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için de ayağa hizmet mantığıyla, adreslerine ulaşarak hizmeti yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu gün de Bilal mahallemize geldik. Burada yaşayan engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın hatırlatma aşılarını yapıyoruz. Bunun diğer tüm aşı olmayan vatandaşlarımız için örnek teşkil etmesini ümit ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim