-Haberi Okuyunca Şaşıracaksınız-

İnegöl’de pandemi nedeniyle dezenfekte için kolonya kullanan yüzde 51 oranında fiziki engelli iş insanı, durdurulduğu uygulamada üflediği alkol metre de çıkan rakamı görünce şoke oldu. Kolonya kullandığı için 56 promül alkollü çıkan Mustafa Diricanlı’nın ehliyetine el konularak, bin 228 TL cezai işlem uygulandı.

KOLONYA KULLANDIĞI EHLİYETİNDEN OLDU

Olayı anlatan Koltuk Üretim Firması ortaklarından yüzde 51 oranında fiziki engelli 39 yaşındaki Mustafa Diricanlı, “Olay 2 ay önce yaşandı. Bir bankamatikten para çektim. Sonrasında dezenfektan amaçlı kolonya kullandım, yüzüme sürdüm ve maskemi takarak yola çıktım. 50 metre ileride polis trafik kontrolüne denk geldim. Alkol testi yapıldı. Alkol metrede 56 promül alkollü olduğumu gösterdi. Hayatımda alkol kullanmadım. Şok geçirdim. Alkol kullanmadan, alkolden yargılanıyorum. Ekiplere söyledim, kolonya kullandığımı söyledim. Fakat yapacak bir şey yoktu. Savcılığa itiraz dilekçemi verdim” dedi.

ENGELLİ İŞ İNSANI: ALKOLE KARŞIYIM

Bacağından dolayı yürümekte zorlandığını yüzde 51 oranında fiziki engelinin olduğunu kaydeden Diricanlı, “Araç kullanmak zorundayım. Annem rahatsız, onu her gün Bursa’ya götürmek zorundayım. Kendi işyerim var. Çalışanlarımı taşımak durumunda kalıyorum. Araçsız bunları yapamam. Fiziki rahatsızlığımdan dolayı araç kullanmak zorundayım. Yürümekte zorlanıyorum. Alkole karşı olan ve hayatımda alkole el uzatmadığım halde, alkolden dolayı mağdur oluyorum” diye konuştu.

KOLONYA BAŞIMIZA BELA OLDU

Pandemi dönemini hatırlatan Diricanlı, “Kendi kronik rahatsızlıklarım var. Kolonya bu işin dezenfektanı diyorlar. Sürekli bunu kullanmak zorundayım. Onun için de kolonya dezenfekte etmekten ziyade başımıza bela oldu. yetkililere sesleniyorum; kolonya kullanalım mı, yoksa kullanmayalım mı? Ehliyetimin geri verilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim