Gün boyu etkinliklerin düzenlendiği okulda öğrenciler unutamayacakları bir gün yaşadılar. Çocuk Bayramının hakkının verildiği güne anma töreni ile başlandı. İlkokul Müdürü Özer Yılmaz ve Kosova Eğitim Kurumları Kurucusu Devrim Kosova´nın konuşmalarının ardından öğrencilerin 23 Nisan için hazırladıkları gösteriler sergilendi. Kutlamalar öğleden sonra ise tam bir karnaval havasında devam etti. Kurulan 13 adet parkurda öğrenciler eğlenceli bir gün yaşadılar. Şişme park alanları, tırmanma parkuru, engelli koşu ve yarış parkuru, halka taşıma alanı, balon taşıma parkuru, çuval yarışı alanı, roket atma etkinlik alanı, yağ satarım bal satarım alanlarının yanı sıra öğrencilere yüz boyama da yapıldı. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikram edilen öğrenciler muhteşem bir gün yaşadılar.

Törende konuşan Özel Devrim Kosova İlkokulu Müdürü Özer Yılmaz, sözlerine ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi anarak başladı. Mustafa Kemal Atatürk´ün “çocuk sevgisi insan sevgisi için bir ihtiyaçtır” sözlerini hatırlatan Yılmaz, kurum olarak çalışma enerjilerini çocukların yüzlerindeki gülümsemeden aldıklarını aktardı.

Kosova Eğitim Kurumları Kurucusu Devrim Kosova ise, kurumu açarken slogan olarak “Mutlu Çocukların Okulu” olarak belirlerken, çocukların gülmediği bir dünyanın aydınlığa erişmesinin mümkün olmadığını bildikleri için bu sloganı seçtiklerini belirtti. Bugün gerçekleştirilen tören ve etkinlikler ile ulusal bayramlara verdikleri değeri bir kez daha gösterme fırsatı bulduklarını ifade eden Kosova, çocuk bayramını çocukların arzu ettiği şekilde geçirmelerine olanak sağladıklarını söyledi.

Törende Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları da anılırken, öğrencilerini onların emaneti vatana faydalı birer birey olarak yetiştirmeye devam edeceklerini söyledi. KURUM BÜLTENİ

Editör: TE Bilişim