Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ahıska Türklerinin Sürgününün 75. Yıl Anma Programı gerçekleşecek


10 Aralık’ta, Ahıska Türklerinin 75’inci sürgün yıldönümünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde anma programı düzenlenecek.

Dernek binasında açıklama yapan Başkan Mehmet Taş, Ahıskalıları külliyeye davet ederek, programa İnegöl’den 500 kişinin katılacağını belirterek, Kasım ayının Ahıskalılar için gözyaşı, ızdırap, hüzün ve katliamların anıldığı ay olduğunu söyledi.

Sürgünün 75.yıl dönümü olduğunu aktaran Taş, “Bundan tam 75 yıl önce 14 Kasım 1944 yılında Atalarımız, Ahıska’dan bir gecede yük ve hayvan vagonlarına doldurularak Rusya’nın en uç noktalarına sürgüne gönderilmiştir. Bu sürgüne gönderilenler yaklaşık 100 bin civarında Ahıskalıydı. 20 bine yakını yollarda hayatlarını kaybederek; trenlerden atılmıştır. Bir mezarları bile yoktur. Ben sürgün esnasında ve sürgün sonrasın hayatını kaybeden atalarımızı rahmetle anıyorum.”

“Son 2 senedir özellikle Ahıskalılar için çok güzel gelişmeler oldu. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Genel başkanımıza teşekkür ediyorum bu duyarlılıklardan dolayı. Tarihimizde ilk defa Ahıska’da anma programı düzenledik. Bizim Dışişleri Bakan Yardımcımız Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı katıldılar.  14-15 Kasım’da resmi olarak anma programı yaptık. Gürcistan ilk defa bu katliamı kabul ediyor. Ahıskalıların Gürcistan’a yerleşmeleri ile alakalı ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Bu çok önemli bir gelişme.” dedi.

Anma programına Ahıskalıları davet eden Dernek Başkanı Mehmet Taş, “İkinci anma programını da 10 Aralık’ta, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenleneceğiz. Atalarımızın yaşadığı bu zulmü ve soykırımı tüm dünyaya anlatacağız. Cumhurbaşkanımız her zaman bizim yanımızda yer aldı. Sorunlarımızın çözümü için ne gerekiyorsa destek verdi. Ben inanıyorum ki bundan sonra da atalarımızın yaşadıkları zulmü,  soykırımı bizlerle birlikte anlatacaktır. Herkes biliyor ki dünyada tüm mazlumların hamisi Cumhurbaşkanımızdır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim